Συνάντηση Λιλλήκα - Καρούσου: Κάποιοι δήμοι έχουν ιδιαιτερότητες

Στην ανάγκη να βρεθούν κάποια κριτήρια στη Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που θα ικανοποιούν τις ιδιαιτερότητες των τουριστικών Δήμων, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα με τον Δήμαρχο Αγίας Νάπας Γιάννη Καρούσο.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Λιλλήκας εξέφρασε τη στήριξή του στην μεταρρύθμιση της ΤΑ καθώς αυτή μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη των Δήμων. Πρόσθεσε πως έχουν καθορίσει μια αρχή, η οποία αποτελεί το κριτήριο για τις αποφάσεις στην μεταρρύθμιση και αφορά την αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών στους δημότες με το μικρότερο δυνατό κόστος.

Ο κ. Λιλλήκας αποδέχθηκε το γεγονός ότι κάποιοι Δήμοι έχουν ιδιαιτερότητες, όπως ο Δήμος Αγίας Νάπας, Πέγειας και άλλοι, και οι οποίες ιδιαιτερότητες μπορούν να ληφθούν υπόψη. Όπως είπε, μπορεί να προστεθούν διαφορετικά κριτήρια στον τρόπο εκπροσώπησης, στον προϋπολογισμό, με τα αναπτυξιακά έργα.

Ανέφερε πως θα επικοινωνήσει με τον Υπουργό Εσωτερικών, ενώ σημείωσε πως στην τελευταία συνάντηση που είχε μαζί του διαπίστωσαν ότι συμφωνούν σε πολλά θέματα και έκριναν θετική τη νέα προσέγγιση του Υπουργού στο θέμα της μεταρρύθμισης. «Δεν είναι δύσκολο με λίγη ευελιξία να βρούμε εκείνα τα κριτήρια, εκείνες τις παραμέτρους και τους άξονες που θα επιτρέψουν στα να προχωρήσει η μεταρρύθμιση που έχει ανάγκη ο τόπος και να είναι ικανοποιημένοι και όλοι οι Δήμοι και οι Κοινότητες», είπε.

Στις δικές του δηλώσεις, ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος είπε πως στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης της ΤΑ ο Δήμος έχει ξεκινήσει μια σειρά από επαφές με τους πολιτικούς αρχηγούς για να ενημερώσει για τις θέσεις και τους προβληματισμούς του, ιδιαίτερα στο θέμα των συνενώσεων. Πρόσθεσε πως δεν αντιδρούν στο θέμα της μεταρρύθμισης αλλά σημειώνουν και συζητούν με τους πολιτικούς αρχηγούς το θέμα της ιδιαιτερότητας του τουρισμού, ζητώντας όπως ληφθεί υπόψη στις όποιες αποφάσεις θα παρθούν.

Όπως είπε, ένας προβληματισμός αφορά το θέμα της εκπροσώπησης καθώς ένας τουριστικός προορισμός εξυπηρετεί ενεργό πληθυσμό πολλαπλάσιο από αυτόν που είναι εγγεγραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους. «Είμαι σίγουρος ότι ο κ. Λιλλήκας έχει κατανοήσει αρκετά από τα θέματα τα οποία του έχουμε αναφέρει και τις επόμενες μέρες θα λάβει και αναλυτικά τις θέσεις μας, εμπεριστατωμένα με τις ανάλογες μελέτες που τις τεκμηριώνουν», είπε.