Συνάντηση Καρούσου με τους μοτοσικλετιστές Αμμοχώστου


O Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων  Γιάννης Καρούσος διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο του θα υλοποιήσει αρκετές από τις σημαντικές εισηγήσεις που καταθέτουν τα οργανωμένα σύνολα μοτοσικλετιστών και φίλων της μοτοσικλέτας, προκειμένου να βελτιωθεί η οδική ασφάλεια και να περιοριστούν στο ελάχιστο οι απώλειες ανθρώπων στην άσφαλτο από συγκρούσεις στις οποίες εμπλέκονται μοτοσικλέτες.

Ο κ. Καρούσος είχε την Παρασκευή συνάντηση με τη Λέσχη  Φίλων Μοτοσικλέτας Αμμοχώστου  και άλλα οργανωμένα σύνολα μοτοσικλετιστών.

Ενημερώνοντας το ΚΥΠΕ για το αντικείμενο της συνάντησης, ο Υπουργός Μεταφορών είπε ότι μετά τα τελευταία τραγικά αποτελέσματα των οδικών συγκρούσεων με μοτοσικλέτες, ανέλαβε πρωτοβουλία να συναντήσει όλα τα οργανωμένα σύνολα μοτοσικλετιστών και φίλων της μοτοσικλέτας, με σκοπό να προωθηθούν μέτρα ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας, αξιοποιώντας ιδέες και εισηγήσεις των ενδιαφερόμενων οργανωμένων συνόλων.

Θέματα που τέθηκαν στο τραπέζι είναι η επιδότηση των μοτοσικλετιστών για αγορά προστατευτικού εξοπλισμού, όπως το κράνος, είπε προσθέτοντας ότι επιδίωξη του Υπουργείου του είναι οι άμεσα εμπλεκόμενοι να βοηθήσουν το Υπουργείο να εντοπίσει τα μελανά σημεία του οδικού δικτύου, που συμβάλλουν στην πρόκληση ατυχημάτων.

Περαιτέρω ανέφερε ότι θα ορισθεί άτομο στο Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας και στο Υπουργείο Μεταφορών με το οποίο τα οργανωμένα σύνολα μοτοσικλετιστών θα έχουν άμεση επικοινωνία για εισηγήσεις, προβλήματα και διαπιστώσεις που έχουν.

Ο Υπουργός Μεταφορών είπε επίσης ότι στις προθέσεις του είναι να προγραμματιστούν και γίνουν κοινές δράσεις για θέματα οδικής ασφάλειας.

Οι μοτοσικλετιστές γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν και τις δράσεις που πρέπει να γίνουν ώστε να βελτιωθεί το επίπεδο οδικής ασφάλειας για τους οδηγούς και επιβάτες των μοτοσικλετών, είπε τέλος.