Συναγερμός στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης


Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Πέμπτης στη Θεσσαλονίκη, όταν διεκομίσθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ ένας ασθενής με συμπτώματα παρόμοια του κοροναϊού.

Πρόκειται για το πρώτο ύποπτο κρούσμα κοροναϊού που ελέγχεται στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου, Παναγιώτη Παντελιάδη, ο εν λόγω ασθενής είναι άνδρας μέσης ηλικίας με συμπτώματα ανάλογα του ιού που πρωτοεμφανίστηκε στην πόλη Γιουχάν της Κίνας.


Ο ασθενής εισήχθη το μεσημέρι της Πέμπτης στο νοσοκομείο και αμέσως κινήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Αυτήν τη στιγμή ο ασθενής βρίσκεται σε καραντίνα στο ΑΧΕΠΑ, ενώ έχει ήδη ληφθεί δείγμα το οποίο εστάλη στο Ινστιτούτο Pasteur για να εξακριβωθεί εάν πρόκειται για κρούσμα του θανατηφόρου ιού ή για απλό κρούσμα γρίπης. Τα αποτελέσματα θα γνωστοποιηθούν έως αύριο Παρασκευή.

Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από την ιστοσελίδα voria.gr, ο ασθενής που βρίσκεται σε καραντίνα στο ΑΧΕΠΑ είναι Κινέζος ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ πρόκειται για άνδρα εξήντα ετών που είχε ταξιδέψει στην πόλη Γιουχάν.

Σημειώνεται ότι το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ είναι ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς που έχουν ορισθεί από το υπουργείο Υγείας για την αντιμετώπιση πιθανού κρούσματος κοροναϊού στην Ελλάδα.

Πηγή: voria.gr