Συναγερμός κάθε μέρα στα νοσοκομεία


Κάθε μέρα και πιο δύσκολη γίνεται η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία τα οποία εκτός από την πίεση που δέχονται εξαιτίας της αύξησης των ασθενών με κορωνοϊό οι οποίοι χρειάζονται εξειδικευμένη νοσηλεία, καλούνται να αντιμετωπίσουν και τα κρούσματα που επιβεβαιώνονται ξαφνικά και αφορούν είτε επαγγελματίες υγείας είτε ασθενείς που νοσηλεύονται σε διάφορα τμήματα και κλινικές τους. 

Η δε αύξηση των επαγγελματιών υγείας που περιλαμβάνονται στα επιβεβαιωμένα κρούσματα οδηγεί σε αλυσιδωτές επιπτώσεις αφού και το υπόλοιπο προσωπικό υποχρεώνεται σε περιορισμό μέχρι την ολοκλήρωση των εργαστηριακών εξετάσεων στις οποίες υποβάλλονται. 

Χθες, το Τμήμα Ατυχημάτων του νοσοκομείου της Πάφου υποχρεώθηκε εκ νέου σε προσωρινό κλείσιμο του όταν ανακοινώθηκε ότι νοσηλευτής του Τμήματος είχε διαγνωστεί με τον COVID- 19. Έγινε απολύμανση των χώρων και κάποια από τα μέλη του προσωπικού του Τμήματος τέθηκαν σε απομόνωση για να εξεταστούν. Ο ΟΚΥπΥ ενημέρωσε ότι ο επαγγελματίας υγείας, ήταν αποσπασμένος στο αεροδρόμιο της πόλης. 

Το απόγευμα ανακοινώθηκε ότι άλλη μια γιατρός του νοσηλευτηρίου της Πάφου ήταν θετική στον κορωνοϊό. Στο πρώτο τεστ που έδωσε η γιατρός το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό. Επανέλαβε ωστόσο το δείγμα και τελικά το αποτέλεσμα είναι θετικό.

Αναστάτωση επικράτησε και στο Νοσοκομείο Λάρνακας. Επαγγελματίες υγείας, επίσης του ΤΑΕΠ επιβεβαιώθηκαν ως κρούσματα κορωνοϊού.

 

Τέθηκαν σε εφαρμογή τα σχετικά πρωτόκολλα και λήφθηκαν δείγματα από όλους τους εργαζόμενους στο ΤΑΕΠ και από όλους όσοι πέρασαν ή εργάστηκαν στο συγκεκριμένο Τμήμα.

Στο νοσοκομείο της Αμμοχώστου επιβεβαιώθηκαν χθες άλλα τέσσερα κρούσματα σε επαγγελματίες υγείας οι οποίοι εργάζονται στο ακτινολογικό τμήμα του νοσηλευτηρίου. 


Θετικό στο κορωνοϊό αποδείχθηκε και μέλος του νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου Λεμεσού με αποτέλεσμα και αυτό το νοσηλευτήριο να οδηγηθεί σε νέες περιπέτειες. 


Πηγή: philenews