Συλλυπητήρια δήμων και οργανισμών της επ. Αμμοχώστου


Βαθιά λύπη για τον θάνατο του Δημάρχου Αμμοχώστου Αλέξη Γαλανού, εκφράζουν Δήμοι και οργανώσεις της επ. Αμμοχώστου.

Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης εκφράζει «βαθιά θλίψη για τον απρόσμενο θάνατο του αδελφού και πατέρα, Δημάρχου Αμμοχώστου Αλέξη Γαλανού. Ως Δήμαρχος Αμμοχώστου αλλά και ως Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων άφησε τη σφραγίδα του και διακρίθηκε για το ήθος του στην πολιτική ζωή του τόπου. Οι σημαίες του Δήμου Παραλιμνίου θα κυματίζουν μεσίστιες μέχρι την ημέρα την κηδείας».

 

Ο Δήμαρχος Γιάννης Καρούσος και το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Νάπας εκφράζουν σε γραπτή ανακοίνωση τους «τα θερμά συλλυπητήρια για την απώλεια του Δημάρχου Αμμοχώστου Αλέξη Γαλανού. Ευχόμαστε δύναμη και αντοχή στην οικογένεια και σίγουρα όλοι πάντα θα θυμόμαστε τον αγώνα του για τη δημοκρατία και ελευθερία της Κύπρου. Μεγάλη του αγάπη η Αμμόχωστος και η επιστροφή των Αμμοχωστιανών στην γη της πορτοκαλιάς και της χρυσής αμμουδιάς».

 

Ο Δήμος Σωτήρας σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι «ο Αλέξης Γαλανός ήταν ένας πολιτικός άνδρας που διακρίθηκε για το ήθος, τη σεμνότητα και την εντιμότητά του. Ήταν ένας αξιόλογος άνθρωπος που υπηρέτησε τον Δήμο του με αγάπη και υπευθυνότητα και αγωνίστηκε με όλη τη δύναμη της ψυχής του για την επιστροφή των Αμμοχωστιανών στα σπίτια τους».

 

Δυστυχώς, προστίθεται στην ανακοίνωση «έφυγε» χωρίς να καταφέρει να δει την αγαπημένη του Αμμόχωστο ελεύθερη. Η κυπριακή πολιτική ζωή και η οικογένεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι από σήμερα φτωχότερες».

 

Ο Δήμος Λύσης αναφέρει ότι «ο προσφυγικός κόσμος νιώθει ιδιαίτερα την απώλεια του Αλέξη Γαλανού γιατί από το 1974 βρισκόταν στην πρώτη γραμμή  των αγώνων του για επιστροφή στις πατρογονικές μας εστίες. Ο Αλέξης Γαλανός πρόσφερε τις υπηρεσίες του στον τόπο και το λαό μας μέσα από διάφορες επάλξεις με μοναδικό στόχο την αποκατάσταση των πανανθρώπινων μας δικαιωμάτων και τη λύση του Κυπριακού σύμφωνα με τις αποφάσεις των  ψηφισμάτων του ΟΗΕ και του διεθνούς δικαίου».

 

Ο Δήμαρχος, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και το προσωπικό του Δήμου Δερύνειας, «εκφράζουν τη βαθύτατη τους θλίψη για τον αδόκητο θάνατο του Δημάρχου Αμμοχώστου Αλέξη Γαλανού. Η ακριτική Δερύνεια διαχρονικά στήριζε την επιστροφή της κατεχόμενης πόλης της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της και μαζί με τον αείμνηστο Αλέξη Γαλανό και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αμμοχώστου, συνέβαλαν στην επιτυχή διοργάνωση αντικατοχικών και άλλων εκδηλώσεων που έφερναν πιο κοντά τους απανταχού Αμμοχωστιανούς στην αγαπημένη μας πόλη».

 

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αμμοχώστου (ΕΒΕΑ) αναφέρει ότι «ο Αλέξης Γαλανός διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και ένθερμος υποστηρικτής του ΕΒΕ Αμμοχώστου. Υπήρξε ένα γνήσιο και διαπρέπων τέκνο της Αμμοχώστου ο οποίος μέχρι και την τελευταία του πνοή αγωνίστηκε για τη δικαίωση και επιστροφή της πόλη μας».

 

Προστίθεται ότι «είναι καθήκον όλων των Αμμοχωστιανών στην δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε, με τις δυσμενείς εξελίξεις για το θέμα της Αμμοχώστου, όσον ποτέ άλλοτε, να παραμείνουμε ενωμένοι και να αγωνιστούμε για την επιστροφή ώστε να ολοκληρώσουμε τον άσβεστο πόθο για επιστροφή που αφήνει πίσω του ανεκπλήρωτο ο αείμνηστος Αλέξης».

 

Εξάλλου ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Τουριστικής, Εμπορικής και Βιομηχανικής Εταιρείας Αμμοχώστου (ΤΕΒΕΑ) «εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για τον αδόκητο χαμό του Αλέξη Γαλανού. Από όλες τις θέσεις που κατείχε σε ολόκληρη την πολιτική του καριέρα και ιδιαίτερα από τη θέση του Δημάρχου της Μητρόπολης της Επαρχίας μας, πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις για την επιστροφή της πόλης μας όμως δυστυχώς δεν κατάφερε να την ζήσει».

 

Οι Δήμοι και Οργανισμοί εκφράζουν «ειλικρινή συλλυπητήρια» στην οικογένεια του Αλέξη Γαλανού για τον αδόκητο χαμό του.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ