Συγκλονιστική καταγγελία: Έχασα άδικα τον πατέρα μου - Ζητώ να γίνει έρευνα


Συγκλονιστικά τα όσα ανέφερε χθες στην εκπομπή του ANT1 «Μέρα Μεσημέρι», ο κ. Χριστόφορος Βίκτωρος, γιος ενός συνανθρώπου μας που έχει χάσει την ζωή του. 


Πηγή:ant1.com.cy


Τραγικό είναι το γεγονός ότι σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Βίκτωρος, δεν έχει διαπιστώσει τι πήγε στραβά και έχασε τον πατέρα του, ενώ παράλληλα εξαπολύει σοβαρές δημόσιες καταγγελίες για το χειρισμό τον οποίο έτυχε και ζητά να διενεργηθεί άμεσα έρευνα.

Συγκεκριμένα ο κύριος Βίκτωρος, εξηγεί πως το σοβαρό πρόβλημα με τον πατέρα του ξεκίνησε από τη στιγμή που μετακινήθηκε από το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού στο Νοσοκομείο Αναφοράς στην Αμμόχωστο.

Σύμφωνα με τον κύριο Βίκτωρος, την περασμένη Τρίτη επικοινώνησε με τον πατέρα του ο οποίος μπήκε σε απομόνωση στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, διότι είχε κάποια συμπτώματα τα οποία ομοιάζαν με αυτά του κορωνοϊού. 

Την Τετάρτη το μεσημέρι ο κ. Βίκτωρος ειδοποιήθηκε από το νοσοκομείο και του ανέφεραν ότι ο πατέρας του έχει κορωνοϊό, γι΄αυτό και τον έβαλαν στον αναπνευστήρα στον 5ο όροφο του νοσοκομείου.

Σημείωσε δε, πως την Τετάρτη το απόγευμα ο ιατρός επικοινώνησε εκ νέου μαζί του και του ανέφερε ότι ο πατέρας του βγήκε από τον αναπνευστήρα, έχει αλλάξει κρεβάτι και έχει πάει σε έναν άλλο θάλαμο γιατί ήταν σε καλύτερη κατάσταση. Την ίδια ώρα, ο γιατρός του είπε επίσης, σύμφωνα πάντα με τον κ. Βίκτωρος, ότι υπήρχε περίπτωση ο πατέρας του να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.

Ωστόσο, την επόμενη μέρα ο γιατρός επικοινώνησε ξανά με τον γιό του θύματος και του ανέφερε πως ο πατέρας του είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση και του εξήγησε τελικά δεν χρειάζεται να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου και θα μείνει σε αυτό της Λεμεσού.

Στη συνέχεια γύρω στις 10:00 το βράδυ, όπως αναφέρει, ο γιατρός επικοινώνησε ξανά με τον κύριο Βίκτωρος και του μετέφερε πως θα μετακινήσουν τον πατέρα του στο Νοσοκομείο Αναφοράς, διότι όπως του εξήγησαν, είχαν πρόβλημα με τα κρεβάτια λόγω των περιστατικών που υπήρξαν στην Πάφο και θα λαμβάνει την φαρμακευτική του αγωγή από εκεί.


«Εγώ λαλώ του γιατρέ μου εντάξει, αφού δεν έχει κρεβάτια εκεί και κάποιος άλλος ασθενής το χρειάζεται να μην το κρατούμε έτσι και είναι κρίμα και ο κόσμος με τούτη την κατάσταση που συμβαίνει», είπε χαρακτηριστικά ο παραπονούμενος.  

Κι έτσι κι έγινε, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο αναφοράς, ωστόσο το απόγευμα της Πέμπτης «όταν μίλησα με τον πατέρα μου δεν ήταν καθόλου καλά είχε ανατραπεί τελείως η κατάστασή του. Δεν έβγαινε η φωνή του, δεν μπορούσε να μιλήσει, και χαρακτηριστικά μου είπε: Χριστόφορε μου δεν μπορώ εννά πεθάνω, δεν μπορώ πονώ πολλά», πρόσθεσε.

«Εγώ από αφέλεια μου δεν επικοινώνησα με τον οποιοδήποτε γιατρό εκείνη τη στιγμή», συμπλήρωσε.

Σε αυτό το σημείο ο κύριος Βίκτωρος διερωτάται τί άλλαξε από τη μεταφορά του πατέρα του και έπειτα και χειροτέρεψε η κατάσταση της υγείας του τόσο πολύ.

Ο κ. Βίκτωρος εξήγησε πως «τα ξημερώματα της Παρασκευής με ειδοποίησαν και μου είπαν ότι ο πατέρας μου έπαθε αρρυθμίες της καρδιάς και πως προσπαθούν να τον συνεφέρουν και να τον πάρουν κάτω στην εντατική να τον διασωληνώσουν και στη συνέχεια να τον στείλουν στην εντατική του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας».

Τότε «μου είπαν ότι χρειάζονται κάποιες υπογραφές για να μετακινήσουν τον πατέρα μου. Για μένα αυτό είναι κάτι πρωτάκουστο να θέλουν υπογραφές. Όταν τον μετακίνησαν από τη Λεμεσό γιατί δεν χρειάζονταν υπογραφές;», διερωτήθηκε.

Πρόσθεσε δε, πως «μετά από 20 λεπτά με πήραν τηλέφωνο και είπα της γυναίκας μου ότι ο πάπας μου πρέπει να πέθανε. Το τηλέφωνο το απάντησε η γυναίκα μου και την ρωτούσαν - δεν ξέρω αν ήταν νοσηλεύτρια ή γιατρός - αν ο πατέρας μου ήταν θετικός στον κορωνοϊό και αν έκανε το τεστ του. Και τους λέει η γυναίκα μου… καλά ο πεθερός μου ήρθε από το νοσοκομείο Λεμεσού στο Αμμόχωστος και δεν γνωρίζετε».

Ο κ. Βίκτωρος φορτισμένος και έντονα ενοχλημένος από όλο αυτόν τον χειρισμό, κάλεσε από την εκπομπή του ΑΝΤ1 τον Υπουργό Υγείας και τον Υπουργό Δικαιοσύνης να διεξάγουν έρευνα, ενώ παράλληλα τόνισε πως «το τηλέφωνό μου είναι στη διάθεσή τους για τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις που είχα με τους γιατρούς όλους».

Μάλιστα, ο παραπονούμενος είπε πως «είχα μιλήσει με την ιδιαίτερα του υπουργού και την παρακάλεσα να μου δώσει σημασία ώστε να μάθω τα αίτια του θανάτου του πατέρα μου και μέχρι αυτή τη στιγμή που μιλάμε δεν έχω καμία επικοινωνία με κανέναν τους για να μου δώσουν τα αίτια του θανάτου του πατέρα μου».