Σχεδόν ένα μήνα νωρίτερα θα κλείνουν τα σχολεία(VIDEO)

Θετικά είδαν οι καθηγητές, τις τροποποιητικές αλλαγές στις οποίες προχώρησε το Υπουργείο Παιδείας, στην εγκύκλιο για τις εξετάσεις τετραμήνων, με την ΟΕΛΜΕΚ, να αποφασίζει εάν θα προχωρήσει σε έκτακτες συνεδρίες, με επίκεντρο την απόφαση της Παγκύπριας Συνδιάσκεψη κατά των τετραμήνων.


Μιλώντας στη μεσημβρινή εκπομπή του ΣΙΓΜΑ, «Μεσημέρι και Κάτι», ο βοηθός γενικός γραμματέας την ΟΕΛΜΕΚ, Θέμης Πολυβίου, «είχαμε εκφράσει προβληματισμούς για την εγκύκλιο. Είναι γεγονός ότι αυτά που μεταφέραμε προς το Υπουργείο Παιδείας, ουσιαστικά υλοποιούνται. Έχουν γίνει οι αλλαγές ώστε να υπάρξει πιο πρακτική και ουσιαστική η εφαρμογή».

Πρόσθεσε πως, «η υπάρχει η απόφαση της ΟΕΛΜΚΕ κατά των τετραμήνων, ωστόσο αλλάζουν τα δεδομένα. Αύριο συνεδριάζει η οργάνωση και θα αποφασίσει εάν θα υπάρξει έκτακτα το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο είτε η Παγκύπρια Συνδιάσκεψη και να δούμε πως προχωρούμε».

Από την πλευρά του, ο Προϊστάμενος Υπηρεσίας Συντονισμού Εξετάσεων Τετραμήνων,Σπύρος Αντωνέλλος, ανέφερε πως στην περίπτωση των τροποποιήσεων έχουν υιοθετήθηκαν οι θέσεις της ΟΕΛΕΚ, της ΟΛΤΕΚ και της Παιδοβουλής.

«Η αλλαγή που είναι σημαντική και πρέπει να ανακοινωθεί είναι αυτή του τετραμήνου.Εκεί που υπήρχε η ένσταση με τις εξετάσεις, από την στιγμή που οι τετράμηνα θα ολοκληρώνονται πιο γρήγορα. Όλοι θα τελειώσουν στις 15 Μαΐου παρά στις 10 Ιουνίου που είχε προγραμματιστεί», είπε.

Δείτε σχετικό βίντεο: