Σχέδιο για επίδομα σε όσους έχουν περιουσία στα κατεχόμενα


Διαβάστε αυτούσιο το πιο κατω ρεπορτάζ της ιστοσελίδας offsite.com.cy

Η βασανιστική μακροχρόνια υπομονή των προσφύγων, φαίνεται να βρίσκεται προς το τέλος της, αφού το επόμενο χρονικό διάστημα ενδεχομένως και το 2021, αφού θα αρχίσει η καταβολή επιδόματος – βοήθειας ή ενίσχυσης ( υπάρχουν διφορούμενες απόψεις περί της ονοματολογίας) στην βάση αρχείου ιδιοκτητών κατεχόμενων περιουσιών.

Ήδη το εν λόγω αρχείο μετά από μακροχρόνια διαδικασία ολοκληρώθηκε και αποτελεί ισχυρό όπλο στα χέρια της Κυβέρνησης, για να προσφέρει κατ’ ελάχιστον στους ταλαιπωρημένους εκτοπισθέντες ή και σε όσους έχουν περιουσία στα κατεχόμενα .

Η σχετική ενημέρωση περί της ολοκλήρωσης του Αρχείου Προσφύγων, έγινε σε σχετική συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο και αποτελεί τον μεγάλο στόχο που έθεσαν τόσο ο Πρόεδρος του Φορέα Ισότιμης κατανομής βαρών ( ΦΙΚΑΒ) ΑΚΗΣ ΠΟΥΡΟΣ ,  όσο και το Διοικητικό του Συμβούλιο, αλλά και οι τεχνοκράτες του Φορέα και αποτελούν παρακαταθήκη για την Κυβέρνηση και τα πολιτειακά σώματα. 

Όπως αναφέρθηκε στην συνεδρία τόσο από την Διευθύντρια του ΦΙΚΑΒ κ. Ευσταθίου όσο και από ανώτερη λειτουργό του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Σαββίδου βρίσκονται υπό επεξεργασία διάφορα σενάρια για το ύψος, τον τρόπο καταβολής της ενίσχυσης για την απώλεια χρήσης περιουσίας και το προσεχές διάστημα θα καθοριστεί από τον αρμόδιο ΥΠΕΣ ΝΙΚΟ ΝΟΥΡΗ η σχετική πολιτική πρόταση. 

Εν ολίγοις στο Αρχείο Προσφύγων καταγράφεται η περιουσία όλων που έχουν στα κατεχόμενα , αλλά και η βοήθεια που πήραν από το κράτος. Βάσει λοιπόν κάποιων μαθηματικών μοντέλων με την βοήθεια και του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής με το πάτημα ενός κουμπιού θα αναγράφεται το ποσό που ο κάθε πρόσφυγας δικαιούται να λάβει για απώλεια χρήσης περιουσίας στα κατεχόμενα. Δηλαδή θα δικαιούται ένα ποσό ανάλογα με την περιουσία του ο καθένας για το γεγονός ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει/αξιοποιήσει την περιουσία του στα κατεχόμενα. Δεν θα είναι δηλαδή αποζημίωση για την περιουσία στα κατεχόμενα αλλά επίδομα για την απώλεια χρήσης.

Σημειώνεται ότι με την υιοθέτηση της εν λόγω πολιτικής θα διαμοιραστούν όλα τα ετήσια κονδύλια – κυμαίνονται στα 100 εκατομμύρια Ευρώ ετησίως – στους δικαιούχους. 

Δεν αποκλείεται αν τα δημόσια οικονομικά βρίσκονται σε ανοδική πορεία η εφαρμογή της εν λόγω πολιτικής να γίνει και εντός του 2021… 


Καταχώρησε αγγελία για την επιχείρησή σου εύκολα και γρήγορα (Για απορίες καλέστε στο 70000137)