Σχέδιο Εστία: Στους 1.174 οι επιλέξιμοι μη βιώσιμοι δανειολήπτες


Στις 881, από τις 543 τον περασμένο Μάρτιο, αυξήθηκαν οι ενστάσεις που εγκρίθηκαν και θα επανεξεταστούν για ενδεχόμενη συμμετοχή τους στο Σχέδιο Εστία, ενώ στις 1.174 ανήλθαν οι εγκεκριμένες αιτήσεις που αφορούν μη βιώσιμους δανειολήπτες, από 814 τον περασμένο Μάρτιο.

Ταυτόχρονα, αύξηση σημείωσαν και οι εγκεκριμένες αιτήσεις για συμμετοχή στο Σχέδιο, αγγίζοντας τις 1.049, ενώ στο 45% των πλήρων αιτήσεων που έχουν υποβληθεί για το Εστία, ανήλθε τελικά το ποσοστό των αιτήσεων που δεν έχει απορριφθεί.

Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ ο προϊστάμενος του Σχεδίου Εστία στο Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Μάριος Σαββίδης είπε ότι έχει πλέον ολοκληρωθεί η εξέταση των ενστάσεων που έχουν υποβληθεί από δανειολήπτες λόγω της απόρριψης της αίτησης τους για συμμετοχή στο Σχέδιο και παραμένει μόνο η αποστολή επιστολής σε 304 αιτητές για το αποτέλεσμα της ένστασης τους. Σημείωσε, ωστόσο, ότι οι αιτητές που υπέβαλαν ένσταση έχουν δικαίωμα υποβολής δεύτερης ένστασης.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Σαββίδης είπε ότι από τις συνολικά 6.398 αιτήσεις, που έχουν υποβληθεί, οι ημιτελείς αιτήσεις ανέρχονται στις 1.912, ενώ 4.486 αφορούν πλήρεις αιτήσεις, εκ των οποίων 1.049 έχουν λάβει τελική έγκριση.