Σωτήρα: Χειροθεσία σε Αρχιμανδρίτη του Πρωτοπρεσβυτέρου Γεωργίου Ιωάννου



Την Κυριακή, 19 Μαΐου 2019, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Ιερό Ναό Αναστάσεως Σωτήρος στη Σωτήρα.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Πανιερώτατος θα τελέσει την εις πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου Κωνσταντίνου Γερμανού. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Πανιερώτατος θα προχειρίσει σε Αρχιμανδρίτη τον σεβάσμιο εφημέριο της Σωτήρας Πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Ιωάννου.

Το οφίκιο του Αρχιμανδρίτη είναι τιμητικό αξίωμα που αποδίδεται από τον Επίσκοπο μιας επαρχίας σε άγαμους ή χήρους κληρικούς, όπως είναι η περίπτωση του π. Γεωργίου.

Ο π. Γεώργιος χειροτονήθηκε Διάκονος την 17ην Οκτωβρίου 1954 από τον Χωρεπίσκοπο Σαλαμίνος κυρό Γεννάδιο και Πρεσβύτερος την 18ν Σεπτεμβρίου 1955 από τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Μακάριο τον Γ’ κατά την ημέρα των εγκαινίων του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Έκτοτε διακονεί με σεμνότητα, σοβαρότητα και απαράμιλλο ήθος την Εκκλησία του Χριστού.

Το 1966 έλαβε το οφίκιο του Πνευματικού από τον Χωρεπίσκοπο Τριμυθούντος Γεώργιο τον μετέπειτα Μητροπολίτη Νικαίας. Το 1982 λαμβάνει το οφίκιο του Οικονόμου από τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κυρό Χρυσόστομο τον Α’. Το έτος 2003 λαμβάνει το οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου από τον τότε Χωρεπίσκοπο Τριμυθούντος νυν Μητροπολίτη Κωνσταντίας κ. Βασίλειο.

Φέτος συμπληρώνει 65 χρόνια ευδόκιμης διακονίας και προσφοράς και για το λόγο αυτό ο σεπτός Ποιμενάρχης μας αποφάσισε την τιμητική προαγωγή του στο αξίωμα του Αρχιμανδρίτη.

Το γεγονός αυτό αποτελεί χαρά και αγαλλίαση για όλη την Μητροπολιτική μας περιφέρεια, γι΄ αυτό καλούμε όσους το επιθυμούν να παραστούν στην Θεία Λειτουργία αυτή, την Κυριακή 19 Μαΐου 2019.