Σωτήρα: Συζήτηση για τα σημαντικά θέματα που απασχολούν τον Δήμο


Συνάντηση με τον Επαρχιακό Γραμματέα του ΔΗΣΥ Νίκο Γεωργίου πραγματοποίησε την Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020 στα γραφεία του Δήμου Σωτήρας, ο Δήμαρχος Σωτήρας Γεώργιος Τάκκας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου:

"Στην συνάντηση παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος Σωτήρας Αντώνης Κουμή, ο Δημοτικός Σύμβουλος Βραχίμης Βραχίμη και το μέλος της τοπικής επιτροπής Σωτήρας, Κώστας Ζάρτηλας καθώς η γραμματέας του ΔΗΣΥ Λάρνακας-Αμμοχώστου, Κούλα Τριφυλλή.

Κατά τη διάρκειά της, διαβιβάστηκαν προς τον επαρχιακό Γραμματέα ΔΗΣΥ Αμμοχώστου, σημαντικά θέματα τα οποία απασχολούν τον Δήμο Σωτήρας. 

Συγκεκριμένα, συζητήθηκε το θέμα της άμεσης συντήρηση των οδών Δημοκρατίας, Γρίβα Διγενή και Παραλιμνίου που έχουν ήδη ενταχθεί στο πρόγραμμα περιοδικής συντήρησης και επάλειψης από το Τμήμα Δημοσίων Έργων. 

Το θέμα της κατασκευής της οδού Κατέργου ο οποίος από την περίοδο του τότε Κοινοτικού Συμβουλίου Σωτήρας, ήταν εγγεγραμμένος μεν αλλά χωρίς να κατασκευαστεί παρά το ότι η κατασκευή του δρόμου αποτελούσε υποχρέωση των ιδιοκτητών. Για το έργο αναμένεται η εκπλήρωση της δέσμευσης του τότε Υπουργού Μεταφορών (2001) της καταβολής ποσού το οποίο αποτελεί αντισταθμιστικό μέτρο για την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου Δεκέλειας-Αγίας Νάπας. 

Συζητήθηκε, επίσης και το αίτημα του Δήμου για ανακατασκευή των οδών Κυριάκου Μάτση, Καραϊσκάκη και Αποστόλου Ανδρέα, με ανακατασκευή πεζοδρομίων, ανακατασκευή οχετών, αντικατάσταση αγωγού υδατοπρομήθειας από αμίαντο και επίστρωση με άσφαλτο, συνολικού κόστους 1.7 εκ. ευρώ (πλέον ΦΠΑ).

Ο επαρχιακός Γραμματέας ΔΗΣΥ Αμμοχώστου, Νίκος Γεωργίου επαναβεβαίωσε τον Δήμαρχο Σωτήρας ότι η επαρχιακή Γραμματεία ΔΗΣΥ θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό του Δήμου Σωτήρας αλλά και των τοπικών αρχών της επαρχίας Αμμοχώστου γενικότερα και ότι πρόκειται για σημαντικά θέματα τα οποία απασχολούν την καθημερινότητα και την αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των δημοτών και θα προωθηθούν για υλοποίηση.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Σωτήρας ευχαρίστησε τόσο τον επαρχιακό Γραμματέα ΔΗΣΥ Αμμοχώστου όσο και την επαρχιακή γραμματεία για την στενή συνεργασία αλλά και το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν για θέματα τα οποία απασχολούν τον Δήμο Σωτήρας και τις τοπικές αρχές της επαρχίας γενικότερα."