Σωτήρα: Παραλίμνι ή Αγία Νάπα;


Απόφαση προς συνένωση με έναν από τους Δήμους Αγίας Νάπας ή Παραλιμνίου, αναμένεται να λάβει σε έκτακτη ειδική συνεδρία του, σήμερα το πρωί, το Δημοτικό Συμβούλιο Σωτήρας. Η συνεδρία πραγματοποιείται μετά την επιστροφή του δημάρχου Γιώργου Ττάκα από το εξωτερικό και σύμφωνα  με πληροφορίες η απόφαση που θα ληφθεί θα αφορά συνένωση με έναν από τους δύο μεγάλους δήμους και σε καμιά περίπτωση, συνένωση με τον αγροτικό δήμο που επιχειρούν να περάσουν ως επιλογή, ο συνασπισμός των κοινοτήτων Φρενάρου, Αυγόρου, Βρυσούλων - Αχερίτου και Δάσους Άχνας.

Σ’ αυτόν, ως γνωστό, δεν μετέχει πλέον το Λιοπέτρι, το οποίο τάχθηκε υπέρ της συνένωσης με την Αγία Νάπα. Οι πληροφορίες πάντως κάνουν λόγο ότι η σημερινή συνεδρία του Δ.Σ. στη Σωτήρα, απλώς θα επισημοποιήσει την ήδη από καιρό εκφρασθείσα άποψη της πλειοψηφίας των δημοτικών συμβούλων.  

Η συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου Σωτήρας πραγματοποιείται την ώρα που παρά τις έντονες πιέσεις που ασκήθηκαν και ασκούνται στον Δήμο Αγίας Νάπας σε πολλά επίπεδα, να αποδεχθεί συνένωση με τον Δήμο Παραλιμνίου, σύσσωμοι στην Αγία Νάπα δεν συζητούν καν αυτό το ενδεχόμενο, τονίζοντας ότι το «όχι» τους είναι αδιαπραγμάτευτο. «Η συνένωση της Αγίας Νάπας με τον Δήμο Παραλιμνίου αποτελεί πλέον νεκρό σενάριο και σε αυτό συμφωνούν άπαντες στον δήμο και σε καμιά περίπτωση αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει. Το μήνυμα του δήμου είναι ότι προσβλέπει σε συνένωση με τον Δήμο Σωτήρας, το Λιοπέτρι και τις κοινότητες Δάσους Άχνας και Αυγόρου, εφόσον ασφαλώς το επιθυμούν», επανέλαβε επίσημη πηγή του Δήμου Αγίας Νάπας χθες στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος».