Σωτήρα: Με τιμή τελέστηκε το μνημόσυνο των ηρωϊκώς πεσόντων της Τουρκικής εισβολής


Με κάθε τιμή τελέστηκε την Κυριακή, 2 Αυγούστου 2020 στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Σωτήρος το ετήσιο θρησκευτικό μνημόσυνο των ηρωικώς πεσόντων κατά την τουρκική εισβολή του 1974, Καλλή Νικολέττη, Κυριάκου Ποταμού, Χριστοφή Αναστάση, Μιχαλάκη Θεοδούλου, Αντώνη Παντελή και Αδάμου Αδάμου και η Δέηση υπέρ της ανεύρεσης των πέντε Αγνοουμένων της Σωτήρας, Ευστάθιου Ευσταθίου, Γεώργιου Αθανάση, Κώστα Λυσή, Παναγιώτη Πασχάλη και Γεώργιου Πάτσιη.

Επιμνημόσυνο λόγο απηύθυνε ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ΔΗ.ΣΥ. και Βουλευτής Αμμοχώστου, κ. Ονούφριος Κουλλά ενώ την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γενικός Διευθυντής Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Δρ Στέλιος Χειμώνας. 

Προηγήθηκε πορεία από τη Λέσχη Εφέδρων Καταδρομέων Σωτήρας και μελών της Λέσχης Εφέδρων Καταδρομέων Λιοπετριού και του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων-Παράρτημα Παραλιμνίου, με τη μεταφορά φλόγας από το εξωκλήσι της Αγίας Θέκλας μέχρι και το Μνημείο Πεσόντων και Αγνοουμένων. 

Ακολούθησε προσκλητήριο πεσόντων και αγνοουμένων από τη Λέσχη Εφέδρων Καταδρομέων, τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των πεσόντων και δέηση υπέρ ανευρέσεως και εξακρίβωσης της τύχης των αγνοουμένων της Σωτήρας. 

Η λιτή αλλά συγκινητική τελετή ολοκληρώθηκε με κατάθεση στεφάνων, καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τη Δημοτική Χορωδία Σωτήρας και τον Εθνικό Ύμνο. για την πλήρη εξακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων μας, παλικάρια που επίσης αγωνίστηκαν το καλοκαίρι του 1974.