Σωτήρα-Ιδιοκτήτης κτηρίου ΣΠΕ: "Όλα έγιναν νόμιμα!"



Απάντηση μέσω ανακοίνωσης στο θέμα που έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες στη Σωτήρα, αναφορικά με το κτήριο της ΣΠΕ που πωλήθηκε σε ιδιώτη, εξέδωσε ο νέος ιδιοκτήτης του κτηρίου, κ. Κυριάκος Τσιακκούρμας.

Ειδικότερα, ο Δήμος Σωτήρας, σε ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από μια περίπου εβδομάδα, κάνει λόγο για "αδιαφανείς διαδικασίες" στον τρόπο πώλησης του εν λόγω κτηρίου, φωτογραφίζοντας έτσι την εταιρεία TSIAKKOURMAS ENTERPRISES LTD, εξέλιξη που φαίνεται να εξόργισε τον ιδιοκτήτη της, ο οποίος τονίζει με όλους τους τρόπους ότι η αγορά έγινε καθ' όλα νόμιμα, μέσω προσφοράς που προέβη. 

Όπως θα διαβάσετε και στην πιο κάτω ανακοίνωση, η προσφορά της πιο πάνω εταιρείας, ήταν η πιο ψήλη και ως εκ τούτου η ΚΕΔΙΠΕΣ της παραχώρησε το κτήριο. Σημαντικό είναι το γεγονός ότι η Υπεραγορά Τσιακκούρμας, ενοικιάζε το συγκεκριμένο κτήριο από το 2014.



ΤΟ ΚΕΊΜΕΝΟ ΣΥΝΕΧIΖΕΤΑΙ ΜΕΤΆ ΤΗ ΔΙΑΦHΜΙΣΗ:




Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση της εταιρείας TSIAKKOURMAS ENTERPRISES LTD

"Σε απάντηση στα όσα έχουν ειπωθεί τις τελευταίες μέρες από τον  Δήμαρχου Σωτήρας στα οποία φωτογραφίζουν την εταιρεία μας , για αδιαφάνειες στην αγορά ακινήτου στην Σωτήρα, το οποίο άνηκε στη ΣΠΕ Σωτήρας και το οποίο έχουμε στην κατοχή μας και διαχειριζόμαστε ως ενοικιαστές από το 2014 και λειτουργεί ως Υπεραγορά , ότι η αγορά έγινε νομότυπα.

Η ΚΕΔΙΠΕΣ επικοινώνησε μαζί μας και μας πληροφόρησε ότι το κτήριο είναι προς πώληση , η απάντηση μας ήταν  ότι ενδιαφερόμαστε για την αγορά του, εφόσον είμαστε ήδη ενοικιαστές του πιο πάνω κτηρίου.

Ανακοινώθηκαν Προσφορές στο διαδίκτυο και η εταιρεία μας παρέδωσε την προσφορά η οποία εκ των υστέρων κατοχυρώθηκε σε εμάς με την πιο ψηλή τιμή. Υποβλήθηκαν και άλλες προσφορές πιο κάτω από την δική μας.

Η όλη διαδικασία ξεκίνησε από τον Ιούλιο του 2018 και τελείωσε τον Ιανουάριο του 2019.

Επίσης θα ήθελα να αναφέρω ότι ουδέν κρυπτών είχε γίνει. Στις 27 Ιουλίου του 2018 , εγώ ο ίδιος είχα ενημερώσει τον Δήμαρχο για την πρόθεση της ΚΕΔΙΠΕΣ να πωλήσει το εν λόγω κτήριο.  Καθόλη την διαδικασία των επτά μηνών είχαμε πολλές συζητήσεις με χωριανούς για το θέμα .

Επίσης ήθελα να αναφέρω ότι σε συζήτηση με αντιπρόσωπο της ΚΕΔΙΠΕΣ όταν μου είπε ότι το κτήριο είναι ιδιοκτησία της ΚΕΔΙΠΕΣ του απάντησα ότι δεν ανήκει στην ΚΕΔΙΠΕΣ αλλά στους πολίτες της Σωτήρας το οποίο πήρατε δια της βίας.

Καταλήγοντας θα ήθελα να εκφράσω την δυσαρέσκεια μας για τον τρόπο που ενήργησε ο Δήμαρχος της Σωτήρας ενάντια στην εταιρεία μας."


Διαβάστε πιο κάτω και την ανακοίνωση του Δήμου Σωτήρας που εξέδωσε πριν από μία εβδομάδα:


«Με  έκπληξη και ανησυχία έχουμε πληροφορηθεί το γεγονός πώλησης ακινήτου από την ΚΕ.ΔΙ.ΠΕ.Σ. σε ιδιώτη, το οποίο ανήκε στην πρώην Συνεργατική Πιστωτική Εταιρεία Σωτήρας. Η πώληση ξεκάθαρα αντιβαίνει στις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις που προηγήθηκαν ότι ακίνητα του πρώην Συνεργατισμού θα επέστρεφαν στις κοινότητες για κοινωφελείς σκοπούς.
 
Το ακίνητο, με εμβαδόν εκατοντάδων τετραγωνικών μέτρων που βρίσκεται στο κέντρο του Δήμου, περιλαμβάνει εκτός από καταστήματα και κοινόχρηστο χώρο στάθμευσης, ο οποίος καθημερινά εξυπηρετεί εκατοντάδες κατοίκους του Δήμου.
 
Εκφράζουμε την σφοδρή δυσαρέσκεια μας για τις αδιαφανείς διαδικασίες που ακολουθήθηκαν, οι  οποίες έγιναν εν κρυπτώ και παραβύστω και χωρίς να δοθεί προτεραιότητα στις τοπικές αρχές. Το Δημοτικό Συμβούλιο, εγκαίρως πληροφόρησε τους αρμόδιους φορείς για το ενδιαφέρον του ν’ αποκτήσει το συγκεκριμένο τεμάχιο.
 
Η συγκεκριμένη εξέλιξη προκάλεσε τον έντονο και δικαιολογημένο προβληματισμό αλλά και αγανάκτηση των Δημοτών. Εξαιρώντας τον συναισθηματικό δεσμό που πηγάζει από το γεγονός ότι το συγκεκριμένο τεμάχιο αποτελούσε ιδιοκτησίας της ΣΠΕ Σωτήρας στην οποία δόθηκε ως δωρεά της εκκλησίας Σωτήρας για να μπορέσει η Εταιρεία να αντεπεξέλθει στα πρώτα δύσκολα χρόνια μετά την ίδρυση της και να προφυλάξει τους αγρότες από την «μάστιγα» της τοκογλυφίας, αναμένεται να προκαλέσει στο απώτερο μέλλον πολλά προβλήματα στην καθημερινότητα των κατοίκων της Σωτήρας.
 
Το συγκεκριμένο τεμάχιο μαζί με άλλα γειτονικά εντασσόταν στους σχεδιασμούς του Δήμου, για ανάπλαση του πυρήνα της Σωτήρας, έργο το οποίο θα αλλάξει ριζικά και προς το καλύτερο την εικόνα του κέντρου της Σωτήρας, δίνοντας πνοή και στην ανάπτυξη.
 
Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Σωτήρας ζητούν έστω και την υστάτη, την παρέμβαση των αρμόδιων κρατικών φορέων, ώστε το ακίνητο να επιστρέψει στους νόμιμους δικαιούχους του, που δεν είναι άλλοι από τους δημότες της Σωτήρας».
 
Σημειώνεται ότι η επιστολή κοινοποιήθηκε στην Κυπριακή Εταιρεία Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων (ΚΕΔΙΠΕΣ) και τη Γραμματεία του Υπουργικού Συμβουλίου.