Σωτήρα: Δημοτικοί Σύμβουλοι ζητούν την παραίτηση του Δημάρχου για το SunCity


Η Δημοτική Ομάδα του ΔΗΚΟ στο Δήμο Σωτήρας, ζητά την παραίτηση του Δημάρχου Σωτήρας Γιώργου Τάκκα για ελλιπή όπως υποστηρίζει ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου σε σχέση με την ανέγερση του ξενοδοχείου Suncity στην παραλιακή περιοχή Αγίας Θέκλας. Η δημοτική ομάδα του ΔΗΚΟ καλεί επίσης τον Γενικό Ελεγκτή να παρέμβει έτσι ώστε να ελέγξει όλους τους φακέλους που αφορούν στην ανέγερση του εν λόγω ξενοδοχείου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "Πολίτης", οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του ΔΗΚΟ κατηγορούν τον Δήμαρχο ότι απέκρυψε από το Δημοτικό Συμβούλιο επιστολή του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως με ημερομηνία 15 Οκτωβρίου 2018, την οποία όπως υποστηρίζουν ο κ.Τάκκας είχε στην κατοχή του και δεν παρουσίασε ποτέ κατά το χρόνο λήψης των αποφάσεων από πλευράς του Συμβουλίου. Στην εν λόγω επιστολή, καταγράφεται πως το Τμήμα Πολεοδομίας δεν εγκρίνει περαιτέρω υπέρβαση στον αριθμό των ορόφων(2 στον αριθμό) όπως ζητούσε η εταιρεία κατασκευής. Παράλληλα η Πολεοδομική Αρχή ζήτησε όπως υποβληθούν νέα σχέδια για την ανάπτυξη τα οποία να μην περιλαμβάνουν την προσθήκη των δύο ορόφων εντός ενός μήνα.

Διαφήμιση:

Acropolis Quality Food Paralimni: Ερχόμαστε στην πόρτα του σπιτιού σου με ένα τηλεφώνημα - 23 828 999☎️





Οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΔΗΚΟ υποστηρίζουν με επιστολές που απέστειλαν στο Δήμο, πως σε καμιά περίπτωση η επιστολή αυτή δεν συζητήθηκε στο Συμβούλιο και δεν έχουν παρουσιαστεί ενώπιόν τους ούτε οποιαδήποτε τροποποιημένα σχέδια. Αντίθετα σε σειρά Συνεδριάσεων όπως υποστηρίζουν στην ίδια επιστολή, ο Δήμαρχος διαβεβαίωνε πως όλα είναι εντάξει με βάση την άδεια.

Από την πλευρά του ο κ.Τάκκας όπως και η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου διατηρούν την άποψη και τη θέση η οποία έχει διαβιβαστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, πως η εταιρεία κατασκευής μια εβδομάδα μετά την εν λόγω επιστολή είχε κινηθεί προς της αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους ζητώντας άδεια κατά παρέκκλιση για τους ορόφους αυτούς, ως εκ τούτου ό,τι κι αν αναφέρεται στην επίμαχη επιστολή, όπως υποστηρίζει, δεν θα είχε ισχύ καθώς θα τύγχανε αντικατάστασης από τη νέα απόφαση για το ζήτημα(η οποία όπως προκύπτει από τις πρόσφατε εξελίξεις είναι και πάλι αρνητική). Πάντως οι υπηρεσίες του Δήμου διαβεβαιώνουν το Δημοτικό Συμβούλιο πως ο φάκελος που διατηρεί ο Δήμος για το εν λόγω θέμα είναι πλήρως ενημερωμένος και δεν υπάρχει κάτι μεμπτό.

Όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ του ο "Πολίτης" ενοχλημένοι για τον τρόπο χειρισμού της όλης υπόθεσης είναι κι άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου, με το κλίμα να γίνεται χειρότερο μετά και τα πρόσφατα δημοσιεύματα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» η οποία έφερε το ζήτημα στην επιφάνεια τις προηγούμενες ημέρες.