Στρατιωτικός πήγε σε...79 γιατρούς - 100 χιλ. τα έξοδα!

Ποινική έρευνα για ανώτερο αξιωματικό της Εθνικής Φρουράς ξεκινά η Αστυνομία, μετά από οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα, Κώστα Κληρίδη και κατόπιν έκθεσης του Γενικού Ελεγκτή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», στον συγκεκριμένο στρατιωτικό από τον Αύγουστο του 2012 μέχρι τον Ιούνιο του 2016 καταβλήθηκε για έξοδα ιατρικής περίθαλψης ένα ποσό που ξεπερνά τις 100 χιλιάδες ευρώ. Όταν το περιστατικό περιήλθε στην αντίληψη του Υπουργείου Άμυνας, έγινε προφορική καταγγελία και το ιατροσυμβούλιο έθεσε υπό το μικροσκόπιο του τις ιατρικές επισκέψεις τόσο του ιδίου όσο και της οικογένειας του.

Ο συγκεκριμένος υπηρετούσε, κατά την τετραετία 2012-2016, σε πρεσβεία της Κύπριακής Δημοκρατίας, ενώ ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι από τον Αύγουστο του 2015 μέχρι τον Ιούνιο του 2016 έλαβε 38 χιλιάδες 256 ευρώ, εκ των οποίων τα 20,513 έξοδα του ιδίου, 11,298 της συζύγου του και 6,446 του παιδιού του.

Σοκαριστικά ευρήματα

Από τον έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε επίσης ότι, μέσα σε αυτούς τους 10 μήνες(Αύγουστος 2015-Ιούνιος2016) πραγματοποίησε 79 επισκέψεις  σε γιατρούς, χωρίς όμως να προσδιορίζεται το πρόβλημα, αλλά ούτε και η ιατρική γνωμάτευση.

Επίσης εντύπωση προκάλεσε και το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, γαστροσκόπηση και κολονοσκόπηση χωρίς μάλιστα να λείψει ούτε μια μέρα από την εργασία του.

Υποβλήθηκε ακόμα σε μόλις ένα εξάμηνο σε 22 θεραπείες μασάζ με ηλεκτροθεραπεία, ενώ η σύζυγος του έκανε εννέα γυναικολογικές εξετάσεις σε μόλις έξι μήνες.Εξάλλου, όλα τα μέλη της οικογένειας του υποβάλλονταν συχνά σε διάφορες οδοντιατρικές εργασίες.

Στο μεταξύ, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο οι έρευνες της Αστυνομίας να φέρουν στο φως και πειθαρχικές ευθύνες από δημόσιους λειτουργούς, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα.