Στους δρόμους με ιδιωτικά οχήματα η Τροχαία για ελέγχους οδηγών



Με ένα νέο τρόπο αναμένεται να συλλαμβάνει τους «ραλίστες» στους δρόμους η Αστυνομία Κύπρου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», με συνηθισμένα οχήματα χωρίς διακριτικά θα εξοπλιστεί η Τροχαία, σε μια προσπάθεια να συλλαμβάνει τους οδηγούς που κινούνται με μεγάλες ταχύτητες στους αυτοκινητόδρομους.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η αστυνομία προκήρυξε προσφορά στην οποία ζητεί ζητά την προμήθεια 12 σύγχρονων οχημάτων υψηλών επιδόσεων, τέσσερα εκ των οποίων δεν θα φέρουν τα σήματα της Αστυνομίας ούτε και φάρους, ενώ θα έχουν χρώματα άλλα από το άσπρο και το μπλε που έχουν σήμερα τα συνηθισμένα οχήματα της Τροχαίας.

Σύμφωνα πάντα με τον «Φ», σκοπός της απόκτησης των αυτοκινήτων αυτών είναι να σταθμεύουν στους αυτοκινητόδρομους χωρίς οι οδηγοί να αντιλαμβάνονται ότι είναι περιπολικά, ώστε να εντοπίζουν τους οδηγούς που σήμερα βλέποντας από μακριά τα περιπολικά ελαττώνουν ταχύτητα και μόλις τα προσπεράσουν αναπτύσσουν φοβερές ταχύτητες. Ωστόσο, τα πληρώματα θα φέρουν τις στολές της Αστυνομίας και θα διαθέτουν φορητό φάρο.

Επίσης, θα είναι εξοπλισμένα με το σύστημα ANPR, δηλαδή της αναγνώρισης πινακίδων, ώστε «διαβάζοντας» τους αριθμούς εγγραφής να γνωρίζει ποιος είναι ο οδηγός και αν αναζητείται ή αν το όχημα είναι ασφαλισμένο, αν έχει άδεια κυκλοφορίας ή ασφάλεια.

Ο «Φ» αναφέρει ότι η αξία όλων των οχημάτων αναμένεται ότι θα φτάσει τις 370 χιλιάδες ευρώ.