Στους 97 οι νεκροί από τη φωτιά στο Μάτι… Υπέκυψε εγκαυματίας

Υπέκυψε 78χρονος στο Θριάσιο – Δεκατέσσερις άνθρωποι έχουν υποκύψει στα τραύματά τους σε νοσοκομεία της Αττικής – Αναγνωρίσθηκαν και οι δύο τελευταίες σοροί που δεν είχαν ταυτοποιηθεί

Δεν έχει τέλος ο κατάλογος των θυμάτων από τη φωτιά στο Μάτι: Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο από την Πυροσβεστική, άλλος ένας άνθρωπος, ηλικίας 78 ετών, υπέκυψε στα εγκαύματα που είχε υποστεί, ενώ νοσηλευόταν στο θριάσιο νοσοκομείο. Συνολικά, δεκατέσσερις από τους τραυματίες έχουν καταλήξει στα νοσοκομεία της Αττικής.
Από την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής όμως, προκύπτει ότι έχουν ταυτοποιηθεί και οι 83 σοροί που είχαν μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Όπως αναφέρει: «Ο αριθμός των θυμάτων από την πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική μέχρι στιγμής, ανέρχεται στους 97. Αναλυτικά: ο αριθμός των ταυτοποιημένων νεκρών ανέρχεται στους 83 ενώ από τους νοσηλευόμενους στα νοσοκομεία της Αττικής έχουν καταλήξει μέχρι στιγμής 14 άτομα».

Η προηγούμενη ανακοίνωση της Πυροσβεστικής για τον αριθμό των θυμάτων από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι είχε εκδοθεί στις 14 Αυγούστου και ανέφερε: «Ο αριθμός των θυμάτων από την πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, μέχρι στιγμής, ανέρχεται στους 96.

Η κατάσταση, όπως αποτυπώνεται από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, έχει ως εξής: ο αριθμός των ταυτοποιημένων νεκρών ανέρχεται στους 81 και υπάρχουν δύο μη αναγνωρίσιμες σοροί, με διαθέσιμο DNA, οι οποίες δεν έχουν αναζητηθεί από συγγενικά πρόσωπα.

Νοσηλευόμενα στα νοσοκομεία της Αττικής, έχουν καταλήξει μέχρι στιγμής 13 άτομα».

Σύμφωνα με πληροφορίες το ένα από τα δύο θύματα που παρέμεναν επί μέρες αταυτοποίητα αναζητήθηκε από συγγενή και ταυτοποιήθκε, ενώ το δεύτερο ταυτοποιήθηκε μέσω πανοραμικής οδόντων, αφού δεν είχε συγγενείς.

Πηγή: Πρώτο Θέμα