«Στον αέρα η επαναλειτουργία των κέντρων αναψυχής»


Στον αέρα η επαναλειτουργία των κέντρων αναψυχής και εστίασης, αφού οι επιχειρηματίες παρουσιάζονται προβληματισμένοι, μετά τα μέτρα που εξήγγειλε η Κυβέρνηση.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κέντρων Αναψυχής, Φάνος Λεβέντης, ανέφερε πως δεν έχει σημασία πότε θα ανοίξουν τα κέντρα αναψυχής αλλά ο τρόπος που θα ανοίξουν, τονίζοντας πως αρκετοί καταστηματάρχες και επιχειρηματίες σκέφτονται κατά πόσο θα ανοίξουν, αφού με βάση τα μέτρα που ανακοινώθηκαν, όπως υποστήριξε, θα έχουν περισσότερη ζημιά αν ανοίξουν παρά αν παραμείνουν κλειστοί.

Η δική τους εισήγηση, σημείωσε ο κ. Λεβέντης είναι να χαλαρώσουν τα μέτρα που έχει λάβει η Κυβέρνηση για τα μέτρα αναψυχής, υποδεικνύοντας πως με βάση αυτό το μέτρο, υπάρχει ενδεχόμενο μπροστά από μια καφετέρια να μπουν μόνο ένα με δύο τραπεζάκια, πράγμα που όπως εξήγησε είναι ανέφικτο να βοηθήσει μια επιχείρηση να επανέλθει και να μπορέσει να ανταποκριθεί στα έξοδά του.

 

Όπως ανέφερε, σε τηλεδιάσκεψη που είχαν, αποφάσισαν να προσπαθήσουν να έχουν επαφή με το αρμόδιο υπουργείο, ώστε να καταβάλουν τις προτάσεις τους. Ο κ. Λεβέντης υποστήριξε πως το Υπουργείο διαβουλεύεται με ένα μέρος των κοινωνικών εταίρων και όχι όλους. Τόνισε πως σε περίπτωση που γονατίσει η βιομηχανία της εστίασης, οι συνέπειες για την οικονομία του κράτους θα είναι τραγικές.

Εξέφρασε και το ερώτημα αν τα μέτρα που έχει εξαγγείλει η Κυβέρνηση είναι τόσο αυστηρά για τους εξωτερικούς χώρους, για τους εσωτερικούς χώρους τι θα αποφασίσουν; Όπως υποστήριξε, αν είναι το ίδιο αυστηρά, να θεωρήσουν οι αρμόδιοι δεδομένο, υπέδειξε, ότι ουδείς θα επαναλειτουργήσει, αφού δεν θα μπορούν να συντηρηθούν.

Αυτό που ζητούν από την Κυβέρνηση είναι να ακουστούν, ενώ παράλληλα, ζητούν να βάλουν οι αρμόδιοι το χέρι τους στην καυτή πατάτα των ενοικίων και να στηρίξουν όσους έχουν ανάγκη.