Στο σφυρί 273 οχήματα της Αστυνομίας


Σε δημόσιο πλειστηριασμό προβαίνει το κράτος προκειμένου να αποδεσμευτεί από οχήματα και εξοπλισμό νοσοκομείου. 

Τη μεθεπόμενη Πέμπτη 4 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί δημόσιος Πλειστηριασμός των Υπηρεσιών Κρατικών Αγορών και Προμηθειών για 273 οχήματα της Αστυνομίας και εξοπλισμό του Νοσοκομείου Λευκωσίας. Ο πλειστηριασμός θα διεξαχθεί στις 9 π.μ. στη Δημοσιογραφική Εστία. 

Στο σφυρί βγαίνουν 273 οχήματα της Αστυνομίας Κύπρου όπως HONDA CRV, NISSAN PATHFINDER και διπλοκάμπινα, MITSUBISHI PAJERO, KIA MAGETIS, ISUZU TROOPER, FORD MONDEO & FOCUS, διάφορα RENAULT, OPEL & PEUGEOT, AUDI A6, SUZUKI GRAND VITARA και διάφορα άλλα. Θα περιλαμβάνει επίσης μοτοσυκλέτες HONDA XL1000VA, CBR1000RR, SUZUKI GSX750PW, GSX-R1000, DL1000K3. Επίσης, στον πλειστηριασμό θα διατεθούν τέσσερα λεωφορεία. 

Αναφορικά με τον εξοπλισμό νοσοκομείου αυτός περιλαμβάνει δύο αξονικούς τομογράφους 16 τομών, έναν μαστογράφο -ακτινολογικό μηχάνημα και έναν αποτεφρωτήρα κλινικών αποβλήτων. Σημειώνεται ότι για ορισμένα οχήματα επιτρέπεται η εγγραφή και άλλα μόνο για καταστροφή/εξαρτήματα. Αξίζει να αναφερθεί ότι στην τιμή αγοράς προστίθενται τα δικαιώματα δημοπρασίας (6%) και στο σύνολο προστίθεται 19% ΦΠΑ.

Σύμφωνα με τη διαδικασία, η αγορά κατακυρώνεται στον πλειοδότη που θα προσφέρει την πιο ψηλή νοουμένου ότι αυτή έχει ξεπεράσει την τιμή ασφαλείας. Ο αγοραστής έχει υποχρέωση, αμέσως μετά την κατακύρωση της σορού να πληρώσει το 50% σε μετρητά της αξίας του αντικειμένου ως προκαταβολή και το υπόλοιπο μέσα στις επόμενες πέντε εργάσιμες μέρες.

Οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές μπορούν να επισκεφτούν και να εξετάσουν τα αντικείμενα από αύριο Πέμπτη μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη (εργάσιμες μέρες μόνο) μεταξύ των ωρών 8:00 π.μ. μέχρι 2.00 μ.μ. καθώς και το πρωί του πλειστηριασμού μεταξύ 7:30-8:30 π.μ. 

 Σύμφωνα με τη διαδικασία, δικαίωμα για να λάβουν μέρος στον πλειστηριασμό έχουν όσοι, τη μέρα του πλειστηριασμού, συμπληρώσουν τη φόρμα με τα στοιχεία τους και πάρουν αριθμό συμμετοχής. Όσοι δικαιούνται επιστροφή ΦΠΑ πρέπει να δώσουν εξαρχής τα κατάλληλα στοιχεία κατά την εγγραφή τους.

Οι αγοραστές οχημάτων υποχρεούνται όπως πριν την παραλαβή του προσέλθουν πρώτα στο Τμήμα Τελωνείων για την καταβολή των απαιτούμενων δασμών, ακολούθως στις Υπηρεσίες Κρατικών Αγορών και Προμηθειών (Κρατικές Αποθήκες) προσκομίζοντας αντίγραφο της απόδειξης πληρωμής των δασμών και μετά στον χώρο παραλαβής των οχημάτων. Αναφέρεται επίσης ότι για όσα οχήματα επιτρέπεται η εγγραφή, οι νέοι ιδιοκτήτες θα πρέπει να πληρώσουν πέραν από τους δασμούς, την επανεγγραφή και άδεια κυκλοφορίας από την ημέρα του πλειστηριασμού. Κατά την παραλαβή, θα πρέπει επίσης να προσκομίσουν το έντυπο ΤΟΜ151 συμπληρωμένο με τα στοιχεία του νέου ιδιοκτήτη και πιστοποιημένο από πιστοποιόντα υπάλληλο/κοινοτάρχη. Τονίζεται ακόμα ότι οι αγοραστές οχημάτων προς χρήση, αν δεν προβούν άμεσα στην εγγραφή του οχήματος, θα πρέπει να συμπληρώνουν το έντυπο ακινητοποίησης, διαφορετικά επιβαρύνονται με τα τέλη κυκλοφορίας από την ημέρα διεξαγωγής του πλειστηριασμού. Όσα οχήματα προορίζονται για καταστροφή, πρέπει η παράδοσή τους να γίνεται σε αδειοδοτημένη μονάδα μαζί με έκδοση πιστοποιητικού καταστροφής. Τέλος, αναφέρεται ότι τα οχήματα πρέπει να μετακινηθούν από τον χώρο στάθμευσής τους εντός δέκα εργάσιμων ημερών και θα βρίσκονται αποθηκευμένα με ευθύνη του νέου αγοραστή.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στον δημοπράτη Ευάγγελο Αντωνιάδη, στα τηλ. 99639733 και 22778751.

Πηγή:Φιλελεύθερος