Αμμόχωστος: Πέφτει η θερμοκρασία


Βαρομετρικό χαμηλό με κέντρο τα νότια παράλια της Μικράς Ασίας επηρεάζει παροδικά την περιοχή, ενώ από αύριο αναμένεται ψυχρή αέρια μάζα και σταδιακά ψηλή πίεση.

Το ύψος του χιονιού, στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου ήταν 56 εκατοστά.

Το απόγευμα, διαστήματα με ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται με συννεφιά και αναμένονται τοπικές βροχές, καθώς και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι. Τοπικά στα ορεινά θα χιονίζει κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως δυτικοί ισχυροί και τοπικά μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, για να καταστούν σύντομα κυρίως δυτικοί, πολύ ισχυροί,  6 μποφόρ και τοπικά μέχρι σφοδροί, 7 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι είναι κυματώδης και στα δυτικά και βόρεια μέχρι πολύ κυματώδης.

Απόψε, διαστήματα με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά και αναμένονται τοπικές βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικά στα ορεινά θα χιονίζει κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, στο εσωτερικό μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, αλλά στα παράλια και τα προσήνεμα ορεινά, ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ και τοπικά στα δυτικά και τα νοτιοδυτικά παράλια μέχρι σφοδροί, 6 με 7 μποφόρ. Αργότερα θα καταστούν δυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι και τοπικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι κυματώδης και στα δυτικά και βόρεια μέχρι πολύ κυματώδης.

 Η θερμοκρασία το βράδυ στην επαρχία Αμμοχώστου θα πέσει στους 9 βαθμούς και στους μείον 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τοπικά στα ημιορεινά θα σχηματιστεί παγετός.

Αύριο, διαστήματα με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά και αναμένονται τοπικές, κυρίως ελαφρές, βροχές, καθώς και παροδική χιονόπτωση, στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ισχυροί, 5 μποφόρ και τοπικά πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι είναι κυματώδης και στα δυτικά και βόρεια μέχρι πολύ κυματώδης. 

Η θερμοκρασία στην Αμμόχωστο το Σάββατο θα ανέλθει στους 14 βαθμούς και στον ένα βαθμό στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τοπικά στα ημιορεινά αναμένεται να επικρατεί παγετός.

Την Κυριακή και τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι ψυχρός, ενώ διαστήματα με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά και αναμένονται τοπικές, κυρίως ελαφρές, βροχές, καθώς και παροδική χιονόπτωση, στα ορεινά και τα ημιορεινά. Σε κάποιες πεδινές περιοχές ενδέχεται να πέσει χιονόνερο. Τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες αναμένεται παγετός, κατά το διήμερο, στα ορεινά, τα ημιορεινά αλλά και τοπικά στο εσωτερικό ή και στα παράλια.  Η θερμοκρασία θα σημειώσει την Κυριακή πτώση και τη Δευτέρα μη αξιόλογη μεταβολή, για να κυμανθεί αισθητά κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και αναμένονται κατά διαστήματα μεμονωμένες βροχές, καθώς και παροδική χιονόπτωση στα ορεινά.  Η θερμοκρασία  αναμένεται να σημειώσει μικρή άνοδο.