Στο πλευρό του Χριστόφια ο Πρόεδρος και σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος

Τη λύπη του για την κατάσταση της υγεία τους Δημήτρη Χριστόφια, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ενώ υπογράμμισε της ετοιμότητα της Κυβέρνησης εάν χρειαστεί να μεταβεί στο εξωτερικό, εξερχόμενος του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Χριστόφια το απόγευμα ενώ σε ανάρτηση του στο twitter υπενθύμισε πως μαζί με του έζησε από την αρχή την πολιτική ζωή.«Όταν αντικρίζεις την πραγματικότητα αντιλαμβάνεσαι ότι οι αντιπαλότητες είναι μικρές. Ευχή μου να ξεπεράσει και αυτήν τη δοκιμασία και για ότι χρειαστεί θα είμαστε στο πλευρό του».


«Περνά δύσκολες ώρες, ελπίζω να ξεπεραστεί. Του έχω πει πως ότι χρειαστεί θα είμαστε στη διάθεση του. Αυτό που θέλω να εκφράσω είναι τη λύπη μου.», είπε εξερχόμενος του Νοσοκομείου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ερωτηθείς εάν ενημερώθηκε από τους ιατρούς του Δημήτρη Χριστόφια για την κατάσταση της υγείας του, ο Προέδρος της Δημοκρατίας, απάντησε καταφατικά.

Και πρόσθεσε: «Καμιά φορά άμα αντικρύσεις την πραγματικότητα διερωτάσαι πόσο μικροί γινόμαστε πολλές φορές μέσα από εκφράσεις που μπορεί να ειπώθηκαν σαν αποτέλεσμα της αντιπαλότητας. Το πιο σημαντικό είναι πως τα αισθήματα παραμένουν αισθήματα και θα πρέπει να πω πως με τον Δημήτρη Χριστόφια έχουμε μια παράλληλη πολιτική διαδρομή».

Ο Νίκος Αναστασιάδης ευχήθηκε περαστικά και επανέλαβε πως εάν και εφόσον η οικογένεια του Δημήτρη Χριστόφια αποφασίσει πως απαιτείται η παρουσία τρίτων γιατρών ή μετάβαση στο εξωτερικό αυτό να γίνει άμεσα.

Εξάλλου, σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος στέκεται παρά το πλευρό του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια που περνά δύσκολες στιγμές, νοσηλευόμενος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Νοσοκομείου Λευκωσίας.

 

Αρχηγοί κομμάτων και πολιτικά πρόσωπα εξέφρασαν μέσω του twitter την συμπαράσταση του στον Πρόεδρο Χριστόφια.

 

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός εύχεται στον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια να ξεπεράσει σύντομα και αυτήν τη δοκιμασία της υγείας του, ενώ ευχήθηκε επίσης δύναμη και κουράγιο στην οικογένειά του.
 
Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου μόλις πληροφορήθηκε την κρίσιμη κατάσταση της υγείας του κ. Χριστόφια επικοινώνησε με τον Γ.Γ. του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού. Ο κ. Νεοφύτου θα επισκεφθεί τον κ. Χριστόφια στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας απόψε, μόλις επιστρέψει από τη Λάρνακα.
 


Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Χριστόφιας, σύμφωνα με το επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν, νοσηλεύεται στη Μεταμοσχευτική Μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας από το Σάββατο, 18 Μαΐου 2019 και στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας από σήμερα, 20 Μαΐου 2019, λόγω σημαντικής αναπνευστικής επιβάρυνσης. Η κατάσταση της υγείας του θεωρείται κρίσιμη.


Πηγή: reporter