Στο Παραλίμνι το σημείο των τεστ σε εργαζόμενους για κατ' εξαίρεση μετακίνηση


Μετά την ολοκλήρωση σήμερα το βράδυ της 1ης φάσης του προγράμματος εργαστηριακού ελέγχου των εργαζομένων με τη μέθοδο της μοριακής εξέτασης (PCR test), ξεκινά από αύριο, 21 Νοεμβρίου 2020, στις 2 το απόγευμα, και μέχρι τις 27 Νοεμβρίου 2020, η 2η φάση του προγράμματος, με στόχο να υποβληθούν σε εργαστηριακό έλεγχο οι εργαζόμενοι των οποίων έχει παρέλθει η περίοδος των 7 ημερών από τον πρώτο έλεγχο ή/και που θα πραγματοποιήσουν την εξέταση για πρώτη φορά.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα απευθύνεται μόνο σε εργαζόμενους που εμπίπτουν στις εξαιρέσεις για μετακίνηση από και προς τις Επαρχίες Λεμεσού και Πάφου, σύμφωνα με το Διάταγμα του Υπουργού Υγείας, ημερομηνίας 12 Νοεμβρίου 2020.

Οι εργαζόμενοι που επιθυμούν να υποβληθούν στην εξέταση θα πρέπει να προσκομίζουν απαραίτητα Βεβαίωση Εργοδότη σε έντυπη μορφή, καθώς και ταυτότητα ή διαβατήριο για επαλήθευση στοιχείων. Επίσης, προτρέπονται οι εξεταζόμενοι να συμπληρώνουν ηλεκτρονικά το Έντυπο Δειγματοληψίας στον σύνδεσμο https://covid19.nipd.com/transitions.php και να το προσκομίζουν μαζί τους.

Στον πιο κάτω πίνακα αναφέρονται τα σημεία δειγματοληψίας που θα λειτουργήσουν από αύριο, καθώς και το ωράριο λειτουργίας τους:

Οι πολίτες που θα προσέρχονται για δειγματοληψία χρειάζεται απαραίτητα να φέρουν μάσκα και να τηρούν τις αποστάσεις.