Στο Παραλίμνι ένα από τα τρία πιο «φρικιαστικά» εγκλήματα της Κύπρου – Κοινό σημείο η απίστευτη αγριότητα!


Είναι εύκολο να διαπιστώσει κανείς ότι οι δολοφόνοι φρόντισαν να αφήσουν το στίγμα τους στους φόνους τους οποίους συνδέει μια απίστευτη αγριότητα.

Μάλιστα αξίζει να αναφερθεί ότι οι τρεις αυτοί φόνοι ήταν τόσο ειδεχθής που τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της εποχής για λόγους δεοντολογίας, σεβασμού στα θύματα και τις οικογένειες τους αλλά και στους πολίτες δεν μπορούσαν να δώσουν στο φως της δημοσιότητας όλες τις πληροφορίες που είχαν από τις Αστυνομικές Αρχές. Τα θύματα κατακρεουργήθηκαν με όλη τη σημασία της λέξης από τους δράστες.

Πέτρος Ιωάννου Μουζωμένος

19 Αυγούστου 1958! Ο Πέτρος Ιωάννου Μουζωμένος δολοφονήθηκε στο χωρίο Λώφου της Επαρχίας Λεμεσού. Συγκλονίζει το γεγονός ότι: « Ο δολοφόνος απέκοψε τη μύτη, τα αυτιά του και το πέος του θύματος του και τα φύλαξε σε ένα ψυγείο και τα επιδείκνυε στους άλλους για εκφοβισμό». Μάλιστα φήμες από την τότε εποχή λένε πως: « Στόχος του δολοφόνου ήταν να δείξει πως εκδικείται τους αντίπαλους της η συμμορία του ιδίου ή όσους δεν υπέκυπταν στην κυριαρχία του τρόμου που είχε επιβάλει στη Λεμεσό και την γύρω περιοχή».

Χρυστάλλας (Στάλω) Κώστα Ιωάννου

Φεβρουάριος 1994! Η όμορφη 18χρονη Στάλω Ιωάννου πέφτει στα χέρια «σαδιστών». Η δολοφονία της νεαρής κοπέλας θεωρείται μέχρι και σήμερα το πιο στυγερό έγκλημα στα χρονικά της Κύπρου. Η Στάλω βρέθηκε «νεκρή και άγρια κακοποιημένη σεξουαλικά η 18χρονη Στάλω Ιωάννου σε ερημική περιοχή της Λινόπετρας Λεμεσού. Το θύμα πέρασε τόσο φρικτές ώρες στα χέρια των βασανιστών της που ο θάνατος αποτελούσε λύτρωση. Συγκεκριμένα, οι δολοφόνοι της (μαρτυρίες καταδεικνύουν συγκεκριμένα 3 άτομα τα οποία δεν βρίσκονται εν ζωή) αφού της κατάφεραν κατάγματα σε όλο το σώμα με βαρύ ή βαριά αντικείμενα έβαλαν ένα κομμάτι ξύλο στα γεννητικά της όργανα προκαλώντας της σοβαρές εσωτερικές κακώσεις στον κόλπο και αιμορραγία. Οι δολοφόνοι, πριν την σκοτώσουν την υπέβαλαν στα χειρότερα βασανιστήρια που δεν μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους. Ενώ η 19χρονη ήταν ακόμη ζωντανή, της έσπασαν τα κόκαλα και τοποθέτησαν στα γεννητικά της όργανα ένα κομμάτι ξύλο και το έσπρωχναν γυρίζοντας το με μανία στον κόλπο της. Αιτία θανάτου του θύματος ήταν ο στραγγαλισμός της. Μόνο που οι ανώμαλοι αυτοί βασανιστές δεν αρκέστηκαν σε όλα όσα είχαν ήδη κάνει αλλά πέρασαν πάνω από το νεκρό σώμα της με το αμάξι τους.
Οι δολοφόνοι της δεν συνελήφθησαν ποτέ…»

 

Λουΐζα Τζένσεν

13 Σεπτεμβρίου 1994! Η Δανέζα ξεναγός Λουΐζα Τζένσεν δολοφονήθηκε εν ψυχρώ.

«Το πτώμα της άτυχης ξεναγού βρέθηκε σε χωράφι έξω από το Παραλίμνι ενώ έφερε πολλαπλά τραύματα. Οι δολοφόνοι της άνοιξαν κυριολεκτικά το κεφάλι της στα δυο με ένα φτυάρι. Η άτυχη κοπέλα δέχθηκε ανελέητα κτυπήματα με φτυάρι, πέτρες και με μια πλαστική σωλήνα. Με τα δυο της χέρια προσπαθούσε μάταια να αμυνθεί στα κτυπήματα αυτά, τα οποία της άνοιξαν κυριολεκτικά το κεφάλι της».

 

Εγκλήματα που είναι δύσκολο να μπορέσουν να εξηγηθούν με τη κοινή λογική! Πράξεις που ξεπερνούν τα ανθρώπινα πλαίσια, τα ανθρώπινα όρια. Είναι παρόλα αυτά μια σκληρή πραγματικότητα.

«Μπορεί να ξεχωρίσεις τη μορφή τους μες το πλήθος. Ίσως τους δεις να προσπερνάνε βιαστικά. Πρόσωπα που κάτι σου θυμίζουν. Πρόσωπα γνώριμα σαν να κοιτάς τον εαυτό σου σε καθρέφτη… που όμως έχει σπάσει…»

Πληροφορίες από:  offsite