Στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου ο Υπουργός Υγείας: "Επανέρχεται η ομαλότητα"


Επαναλειτούργησε μετά από δύο χρόνια το Παιδιατρικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου, το οποίο είχε αναστείλει τις εργασίες του εξαιτίας της πανδημίας. Ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Αμμοχώστου για να ενημερωθεί για την επαναλειτουργία του Παιδιατρικού τμήματος και για τις ενέργειες που γίνονται ως προς την αναβάθμιση της Μονάδας Αιμοκάθαρσης.

«Μετά από δύο χρόνια είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι το Παιδιατρικό Τμήμα Αμμοχώστου, που τόσο πολύ το έχει ανάγκη αυτή η επαρχία επαναλειτούργησε. Ήταν ένα προσωπικό στοίχημα, τόσο δικό μου, όσο και του ΟΚΥπΥ. Θέλω να ευχαριστήσω τον ΟΚΥπΥ για αυτή τη βοήθεια και ιδιαίτερα τη διευθύντρια του νοσοκομείου κ. Αμαλία Χατζηγιάννη», σημείωσε ο Υπουργός, μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την επίσκεψή του.

Ο Υπουργός Υγείας θέλησε να στείλει μήνυμα και στους υπόλοιπους διευθυντές των νοσηλευτηρίων λέγοντας ότι «όλα τα προβλήματα και όλα τα αιτήματα που έχουμε πρέπει αθόρυβα να δουλέψουν και να τα υλοποιήσουν, όπως έγινε σήμερα».

Σημείωσε ότι μόλις 48 ώρες μετά τη λειτουργία του Παιδιατρικού τμήματος ήδη νοσηλεύονται εφτά παιδιά, γεγονός που δείχνει πόση ανάγκη είχε η επαρχία Αμμοχώστου αυτό το τμήμα.

Επιπλέον, ο Υπουργός επισκέφθηκε τη μονάδα Αιμοκάθαρσης, για να εξετάσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Απαντώντας σε δημοσιογράφο, είπε ότι γύρω στα μέσα Ιουνίου αναμένεται η παραλαβή μερικών νέων μηχανημάτων αιμοκάθαρσης, ενώ είδε επίσης πώς πάει το θέμα των κλινών.

Σε ερώτηση κατά πόσο το Υπουργείο Υγείας είναι ικανοποιημένο από το γεγονός ότι δύο χρόνια μετά την πανδημία επανερχόμαστε στην καθημερινότητα και ειδικά τα νοσοκομεία τα οποία έχουν υποφέρει μαζί με τους ασθενείς, είμαστε ικανοποιημένοι, αλλά έχουμε πολλά ακόμα να κάνουμε ώστε να παρέχουμε τις υπηρεσίες που χρειάζονται οι ασθενείς.

Για την παγκόσμια μέρα νοσηλευτή, που γιορτάζεται σήμερα, ο Υπουργός είπε: «Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους νοσηλευτές μας, ειδικά τους νοσηλευτές που ήταν στην πρώτη γραμμή. Πετύχαμε αυτό το θαύμα με την πανδημία, επειδή οι νοσηλευτές που ήταν στην πρώτη γραμμή έδωσαν ό,τι μπορούσα να δώσουν».

Σε σχέση με την πανδημία, ο Υπουργός είπε ότι είμαστε ευχαριστημένοι που επανέρχεται η ομαλότητα, ιδιαίτερα στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου που είναι το Νοσοκομείο Αναφοράς, ωστόσο «στόχος μας είναι να το ενισχύσουμε, όχι απλώς να επανέλθουν οι προηγούμενες υπηρεσίες που είχε το Νοσοκομείο». Πρόσθεσε επίσης ότι στόχος δεν είναι μόνο το Νοσοκομείο Αμμοχώστου, αλλά η ενίσχυση όλων των νοσοκομείων σε όλες τις πόλεις.

Αναφορικά με πιθανό κύμα πανδημίας από τον Σεπτέμβριο, ο Υπουργός, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, είπε ότι «εμείς είμαστε έτοιμοι και για αυτό το ενδεχόμενο, αλλά ας επικεντρωθούμε στα προβλήματα που έχουμε τη δεδομένη στιγμή και αν πρέπει από Σεπτέμβρη να αλλάξουμε τα πλάνα μας θα τα αλλάξουμε».