Στο κελί ο Μόνιμος Αξιωματικός που φέρεται να έκρυβε περίστροφο και εκρηκτικά στο στρατόπεδο Σταυροβουνίου

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας οδηγήθηκε σήμερα ο 47χρονος μόνιμος υπαξιωματικός της Εθνικής Φρουράς για παράνομη κατοχή και μεταφορά πυροβόλου όπλου,  παράνομη κατοχή και μεταφορά πυρομαχικών πυροβόλου όπλου, παράνομη κατοχή και μεταφορά εκρηκτικών υλών.

Η Αστυνομία είχε αιτηθεί την κράτηση του για οκτώ ημέρες, ωστόσο το Δικαστήριο έκρινε ότι η περίοδος των έξι ημερών αρκεί για τη διερεύνηση της υπόθεσης. Ο ύποπτος έχει προβάλει κάποιους ισχυρισμούς, οι οποίοι θα διερευνηθούν από τις διωκτικές αρχές.

Όλα ξεκίνησαν την 1η Αυγούστου όταν το ΓΕΕΦ έκανε καταγγελία στην Αστυνομία ότι κατά τη διάρκεια επιδιόρθωσης ταβανιού σε λουτρό που βρίσκεται εντός στρατοπέδου στο Σταυροβούνι, εντοπίστηκαν στρατιωτικό αδιάβροχο, εντός του οποίου υπήρχε  περίστροφο, ποσότητα εκρηκτικής ύλης, βραδύκαυστο σχοινί, κουκούλα, καπνογόνα και χειροβομβίδα.

Τα ανευρεθέντα παραλήφθηκαν και στάλθηκαν για περαιτέρω επιστημονικές εξετάσεις. Στα τεκμήρια απομονώθηκε DNA το οποίο ταυτίζεται με 47χρονο από τη Λεμεσό, ο οποίος είναι μόνιμος υπαξιωματικός της Εθνικής Φρουράς.

Το ΤΑΕ Λάρνακας συνεχίζει τις εξετάσεις.