Στο φως νέα περιστατικά - Άγνωστοι προσπάθησαν να αποπλανήσουν μαθητές Δημοτικού

Τρία περιστατικά στο ίδιο σχολείο που σημειώθηκαν μεταξύ Μαρτίου και Ιουνίου του 2018 και ένα που συνέβη το 2017, είδαν το φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο «Φιλελεύθερος», σημειώθηκαν δύο διαφορετικές περιπτώσεις στο δημοτικό σχολείο Λυμπιών, όπου άγνωστοι προσπάθησαν να πλησιάσουν παιδιά, προτρέποντας τα να τους ακολουθήσουν, ενώ σε άλλη περίπτωση άγνωστος άνδρας φωτογράφιζε την αυλή του σχολείου.

Τα συγκεκριμένα περιστατικά σημειώθηκαν το 2018 και επιβεβαιώνονται μέσα από την απαντητική επιστολή του Υπουργείου Παιδείας προς το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Οικολόγων, Αλεξία Σακαδάκη.

Σε άλλο περιστατικό που σημειώθηκε στις 15/9/2017, άγνωστος πλησίασε μαθητή του δημοτικού σχολείου Μακεδονίτισσας Β’ που έπαιζε με φίλους του εντός του σχολείου, αναμένοντας να τον παραλάβουν.

Πιο συγκεκριμένα, ήταν γύρω στις 13:20 όταν άνδρας ηλικίας 35-40 ετών περίπου εισήλθε στο σχολείο και πρόσφερε στο εν λόγω παιδάκι σοκολάτα. Το παιδί αρνήθηκε και ο άγνωστος άνδρας έφυγε από πλαϊνή είσοδο του σχολείου.

Οι γονείς του παιδιού, κατήγγειλαν το περιστατικό στην Αστυνομία, ενώ η Διεύθυνση του σχολείου και ο Σύνδεσμος Γονέων ενημέρωσαν με ανακοίνωση στις 22/9/2017, τους υπόλοιπους γονείς για το περιστατικό με στόχο την λήψη μέτρων ασφαλείας.


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: tothemaonline.com