Στο εδώλιο πάλι ο δράστης του πενταπλού στην Αγία Νάπα



Παρουσιάστηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας την Παρασκευή (14/6) ο καταδικασθείς για το πενταπλό φονικό της Αγίας Νάπας, Δημήτρης Μαμαλικόπουλος, για υπόθεση στην οποία κατηγορείται και αφορά ξυλοδαρμού δεσμοφύλακα των Κεντρικών Φυλακών. 


ΡΕΠΟΡΤΑΖ:  Γεωργία Παππούτα από themaonline.com


Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Μαμαλικόπουλος καταδικάστηκε για τον άγριο φόνο των φρουρών ασφαλείας του Φάνου Καλοψιδιώτη τον Ιούνιο του 2012.

Ο κατηγορούμενος εισήλθε εντός της αίθουσας κρατώντας έγγραφα στα χέρια του και να αναφέρουμε ότι δεν εκπροσωπείτο από δικηγόρο.

Πρώτα κατέθεσε ο μάρτυρας Ανδρέας Δανιήλ που υπηρετεί στο ΤΑΕ Λευκωσίας, στο Κλιμάκιο φωτογραφιών.

Ο κ. Δανιήλ, ανέφερε ότι έλαβε αριθμό φωτογραφιών του αστυφύλακα που δέχθηκε την επίθεση, από την ιατροδικαστική εξέταση, σχετικά με την υπόθεση βαριάς σωματικής βλάβης.

Σημείωσε ότι ετοίμασε αντίγραφα των φωτογραφιών σε CD και κατατέθηκε βιβλιάριο φωτογραφιών στο δικαστήριο.

Ο κατηγορούμενος ρωτήθηκε αν έχει λάβει τις φωτογραφίες και απάντησε: «Στα χέρια μου όχι αλλά τις είδα».  Όταν του τις έδειξαν, είπε «αυτές είναι».

Επόμενος μάρτυρας ήταν ο Γιώργος Μικελλίδης, του ΤΑΕ Λευκωσίας, ο οποίος αρχικά διάβασε την έκθεσή του για το περιστατικό.

Έκανε αναφορά σε ψηφιακό δίσκο που παρέλαβε στις 24/10/2016 και στην συνέχεια τον κατέθεσε στο δικαστήριο.

Ο κατηγορούμενος ρωτήθηκε αν έχει δει το περιεχόμενο και απάντησε καταφατικά.

Το περιεχόμενο του ψηφιακού δίσκου, προβλήθηκε εντός της αίθουσας του δικαστηρίου. Πρόκειται για δύο βίντεο σχετιά με το περιστατικό, από δύο διαφορετικές κάμερες.

Ο Δημήτρης Μαμαλικόπουλος, ζήτησε να προβληθεί το βίντεο από συγκεκριμένο σημείο και ρώτησε τον μάρτυρα:«Περνάμε την πόρτα. Το βίντεο το είδες πολλές φορές. Τι δείχνει να κάνω εγώ;».

«Εμένα δεν μου έχει ζητηθεί να αναλύσω το βίντεο ως προς το περιεχόμενό του, βλέπω τρία πρόσωπα να κινούνται και πιθανόν να κλωτσούν. Δεν διακρίνω καθαρά» απάντησε ο κ Μικελλίδης.

Ο κατηγορούμενος ρώτησε ξανά: «Το χέρι του αστυφύλακα τι δείχνει να κάνει, την κίνηση;».

«Δεν θα ήθελα να περιγράψω κάτι που δεν μου έχει ζητηθεί να μελετήσω» απάντησε ο μάρτυρας.

«Σε αυτή την περίπτωση ο κρατούμενος δέχεται κτύπημα και κάνει κίνηση που σκύβει για να πίασει τα γυαλιά του»σημείωσε ο Μαμαλικόπουλος.

Στην συνέχεια κατέθεσε η αστυφύλακας Μαρία Κωνσταντίνου, η οποία βρίσκεται στο Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων.

Η κα. Κωνσταντίνου διάβασε την κατάθεσή της και ανέφερε ότι ανέλαβε να διερευνήσει την υπόθεση. «Παρέλαβα ένα ψηφιακό δίσκο σχετικά με το επεισόδιο 14/9/2016 και την ανακριτική κατάθεση του Μαμαλικόπουλου».

Όπως ανέφερε η κα. Κωνσταντίνου, ο κατηγορούμενος δέχθηκε 23 ερωτήσεις και απάντησε σε όλες ‘δεν απαντώ’. Σημείωσε επίσης ότι κατηγόρησε γραπτώς τον Δημήτρη Μαμαλικόπουλο.

«Δεν την αναγνωρίζω ως την καταθέτη μου» είπε διακόπτοντας την κα. Κωνσταντίνου ο κατηγορούμενος και ανέφερε ότι δεν έχει ένσταση να κατατεθεί η κατάθεσή του.

Στην κατάθεσή του ο Μαμαλικόπουλος, ανέφερε ότι ευθύνεται η διεύθυνση των φυλάκων και ο ίδιος ο υπουργός που μεταφέρει 13 κρατούμενους ένας δεσμοφύλακας.