Στο εδώλιο 8 γιατροί για μίζες


Στο δικαστήριο οδηγήθηκαν χθες εκ νέου 12 πρόσωπα, εκ των οποίων οκτώ ωτορινολαρυγγολόγοι, τα οποία κατηγορούνται για κατ’ ισχυρισμό μίζες που δόθηκαν από ιδιωτικό ακουολογικό κέντρο. Είναι η δεύτερη υπόθεση με μίζες που δόθηκαν από ακουολογικό κέντρο σε γιατρούς του δημοσίου. 

Πρόκειται για οκτώ ωτορινολαρυγγολόγους του Δημοσίου, αρκετοί από τους οποίους έχουν αφυπηρετήσει, και τέσσερα πρόσωπα, τα οποία έχουν σχέση με την εταιρεία στην οποία ανήκει το ακουολογικό κέντρο, από το οποίο προήλθαν οι φερόμενες δωροδοκίες. Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες δωροληψίας και διαφθοράς, αποδοχή προμήθειας και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες πράξεις. 

Η νέα υπόθεση που προέκυψε για μίζες γιατρών είναι η δεύτερη ύστερα από εκείνη του 2017, οπόταν και καταδικάστηκαν για δωροληψία τρεις ωτορινολαρυγγολόγοι του Δημοσίου στους οποίους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης. Μετά την εκδίκαση της πρώτης υπόθεσης, προέκυψαν στοιχεία μέσα από φορολογική έρευνα ότι από συγκεκριμένο ακουολογικό κέντρο εκδόθηκαν και πολλές άλλες επιταγές-μίζες με αποδέκτες αρκετούς άλλους ωτορινολαρυγγολόγους, τόσο του Δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα.

Η δεύτερη υπόθεση προέκυψε μετά την αποκάλυψη των νέων στοιχείων και ύστερα από αστυνομική έρευνα που ακολούθησε.
Χθες ένας γιατρός του Δημοσίου παραδέχθηκε δύο κατηγορίες που αφορούν αποδοχή προμήθειας και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες πράξεις και η υπόθεση αναβλήθηκε για τις 15 Ιουλίου για γεγονότα και ποινή. Ο εν λόγω γιατρός είχε παραπέμψει ασθενή στο συγκεκριμένο ακουολογικό κέντρο (δεν είχε άλλη επιλογή), ωστόσο εκ των υστέρων έλαβε επιταγή 300 ευρώ ως προμήθεια και την αποδέχτηκε αφού την κατέθεσε στον λογαριασμό της συζύγου του.

Άλλοι έξι κατηγορούμενοι δεν παραδέχθηκαν ενοχή στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν, ενώ οι υπόλοιποι θα απαντήσουν στις κατηγορίες στις 3 Οκτωβρίου, ημερομηνία κατά την οποία θ’ αρχίσει η ακρόαση για όσους δεν έχουν δηλώσει παραδοχή.