Στις Κεντρικές Φυλακές ο 43χρονος που οδηγούσε με πόδια-Άκουσε την ποινή του


Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας επέβαλε σήμερα ποινή άμεσης φυλάκισης 40 ημερών και στέρηση της άδειας οδηγού για εννέα μήνες, σε άνδρα ηλικίας 43 ετών από τη Λεμεσό ο οποίος στις 24 Οκτωβρίου 2019,  οδηγούσε το φορτηγό του με τα πόδια, στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού, κοντά στην Κοφίνου, μεταδίδοντας μάλιστα την πράξη του από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.
Ο 43χρονος παραδέχθηκε τις εναντίον του κατηγορίες που αφορούν αλόγιστη, επικίνδυνη και απερίσκεπτη πράξη και οδήγηση οχήματος χωρίς πιστοποιητικό ασφαλείας.

Ανακοινώνοντας σήμερα την απόφαση του Δικαστηρίου, η Πρόεδρος του Σώματος ανέφερε ότι στην επιβολή ποινής έλαβε υπόψη τις οικογενειακές και προσωπικές περιστάσεις του κατηγορούμενου, χαρακτήρισε "απερίσκεπτα επικίνδυνη" την πράξη του και σημείωσε ότι η αρμόζουσα ποινή είναι αυτή της άμεσης φυλάκισης του.

Ο 43χρονος παραδέχθηκε τις εναντίον του κατηγορίες που αφορούν αλόγιστη, επικίνδυνη και απερίσκεπτη πράξη και οδήγηση οχήματος χωρίς πιστοποιητικό ασφαλείας.

Κατά τη τελευταία δικάσιμο αγορεύοντας για μετριασμό ποινής η συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου ζήτησε την επιείκια του δικαστηρίου για τον πελάτη της και, παρουσιάζοντας διάφορα έγγραφα, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι αυτός είναι διαζευγμένος, σπουδάζει δύο παιδιά, συνδράμει οικονομικά και μεταφέρει συγγενικό του άτομο στο Νοσοκομείο για προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει.

Πρόσθεσε ακόμα ότι ο 43χρονος έχει λευκό ποινικό μητρώο, παραδέχθηκε το λάθος του από την πρώτη στιγμή  και εξέφρασε μεταμέλεια. Ανέφερε επίσης πως σε περίπτωση που του επιβληθεί ποινή φυλάκισης, αυτόματα θα χάσει την επαγγελματική του άδεια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.