Στην τελική ευθεία το έργο βελτίωσης του δρόμου Δερύνειας-Σωτήρας

"Ακόμα ένα έργο – αποτέλεσμα των εξαγγελιών της Κυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη μπαίνει στην τελική ευθεία υλοποίησης" αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Σωτήρας Γιώργος Τάκκας. 

Αναλυτικά όσα αναφέρει στην ανακοίνωση:

"Το πολυαναμενόμενο έργο βελτίωσης του δρόμου Δερύνειας-Σωτήρας, πάγιο αίτημα των κατοίκων των δύο Δήμων αλλά και του κόσμου της ελ. Επαρχίας Αμμοχώστου, τροχοδρομήθηκε με την υπογραφή του συμβολαίου για την εκτέλεση του Έργου μεταξύ της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Αναδόχου της κοινοπραξίας «LOIS BUILDERS LIMITED – WADE ADAMS CONTRACTING (CYPRUS) LIMITED JV.

Η υπογραφή έγινε στην παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών, κ. Νίκου Νουρή και του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, κ. Γιάννη Καρούσου. 

Η υλοποίηση του Έργου προγραμματίζεται να αρχίσει τον Αύγουστο του 2022, με διάρκεια εκτέλεσης 30 μήνες και κόστος €16.040.400,00 συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και προνοεί τη βελτίωση δρόμου που συνδέει τους δυο Δήμους μήκους 4 χιλιομέτρων και την κατασκευή συνδετήριων δρόμων συνολικού μήκους 2,5 χιλιομέτρων, συμπεριλαμβανομένων της αναβάθμισης των υποδομών και της διαχείρισης των όμβριων με επέκταση του οχετού ομβρίων μήκους 1,4 χιλιομέτρων.

Ευχαριστώ θερμά τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για τις άοκνες προσπάθειες της Κυβέρνησής του και την έμπρακτη στήριξή του, προς όφελος του Δήμου Σωτήρας και της Επαρχίας Αμμοχώστου γενικότερα."