Στην Κωνσταντινούπολη η Μέρκελ για συνομιλίες με τον Ερντογάν


Το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων DPA με τίτλο «Η Mέρκελ θα συναντήσει τον Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη»,   αναφέρει πως η  Καγκελάριος    Μέρκελ  θα     ταξιδέψει     την     ερχόμενη  Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου    στην Κωνσταντινούπολη,   για   να   συναντηθεί   με   τον   Τούρκο   Πρόεδρο  Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση, θέματα των συνομιλιών θα είναι τρέχοντα διεθνή και διμερή ζητήματα. Αναμένεται να συζητηθεί η σύγκρουση στη Λιβύη, στον απόηχο της Διάσκεψης στο Βερολίνο που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή.

Η κατάσταση  στη Συρία θα μπορούσε επίσης να είναι ένα   ζήτημα, σημειώνει το DPA.   Πιθανόν   η   συζήτηση   να  στραφεί   και   γύρω   από  μία   Διάσκεψη   για   την Συρία,   η   οποία   το   τελευταίο   διάστημα   είχε   προγραμματιστεί   για   τον   Φεβρουάριο, αλλά και γύρω από την κατάσταση στο Ιράκ και το Ιράν.

Το ζήτημα των προσφύγων είναι επίσης πιθανό να συζητηθεί, καθώς και η επιθυμία της τουρκικής πλευράς να ανοίξει τουρκικά σχολεία στη Γερμανία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Mέρκελ σχεδιάζει να εγκαινιάσει μαζί με τον Τούρκο Πρόεδρο την   νέα   πανεπιστημιούπολη   του   τουρκο-γερμανικού   Πανεπιστημίου.