Στην Εντατική του Μακάρειου παιδάκι 2.5 ετών με γρίπη τύπου Α’

Στην Εντατική του Μακάριου Νοσοκομείου νοσηλεύεται κοριτσάκι από τη Λάρνακα. Το παιδάκι νοσηλεύεται με γρίπη τύπου Α’. Το περιστατικό επιβεβαίωσε στο SigmaLive η Αναπληρώτρια Διευθύντρια των Ιατρικών Υπηρεσιών Ελισάβετ Κωνσταντίνου, η οποία ανέφερε ότι το παιδί μεταφέρθηκε από το Νοσοκομείο Λάρνακας στη Λευκωσία.

Η κατάστασή του παρακολουθείται από τους θεράποντες ιατρούς. Κληθείσα να απαντήσει για το αν αναμένουμε έξαρση του φαινομένου τις επόμενες μέρες, η κ.Κωνσταντίνου ανέφερε ότι αυτή την βδομάδα παρουσιάστηκε ύφεση στο φαινόμενο, σε αντίθεση με την περασμένη βδομάδα.

Το φαινόμενο θα καταγράψει περαιτέρω ύφεση, σημείωσε η κ.Κωνσταντίνου, αν βελτιωθούν και οι καιρικές συνθήκες. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν γίνεται λόγος για επιδημία, αλλά για έξαρση του φαινομένου.

Η κ.Κωνσταντίνου τόνισε ότι σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να αναστατώνεται ο κόσμος και καλό θα ήταν να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη. Ευπαθείς ομάδες, όπως παιδιά και ηλικιωμένοι, αλλά και όλος ο κόσμος, θα πρέπει να ακολουθεί βασικούς κανόνες υγιεινής, όπως οι εμβολιασμοί, ο αερισμός των χώρων, η αποφυγή να βρισκόμαστε σε κλειστούς χώρους, να κάνουμε μια καλή διατροφή και αν έχουμε παιδιά άρρωστα, να αποφεύγουμε να τα στέλνουμε σχολείο.


ΠΗΓΗ:sigmalive.com