Στην ανηφόρα ο υδράργυρος… Έρχονται 40άρια


Εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που στα δυτικά και βόρεια παράλια θα παρατηρείται κατά διαστήματα αυξημένη συννεφιά. Παροδικά αυξημένες νεφώσεις θα παρατηρούνται επίσης, το μεσημέρι και το απόγευμα, στα ορεινά και στο εσωτερικό. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, το πρωί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ για να καταστούν μέχρι το μεσημέρι, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ, ενώ στα νότια και τοπικά στα νοτιοδυτικά ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, για να καταστεί σταδιακά μέχρι ταραγμένη και το απόγευμα, στα νότια, ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 38 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 31 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 33 στα υπόλοιπα παράλια και στους 27 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά στα δυτικά και βόρεια παράλια θα παρατηρείται κατά διαστήματα αυξημένη χαμηλή νέφωση. Τις αυγινές κυρίως ώρες ενδέχεται τοπικά να σχηματιστεί αραιή ομίχλη ή και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και αργότερα τοπικά μεταβλητοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ για να καταστούν αργότερα ασθενείς, 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, στα ανατολικά παράλια και λίγο ταραγμένη, στα υπόλοιπα παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό, στα δυτικά και βόρεια παράλια, γύρω στους 24 στα υπόλοιπα παράλια και στους 18 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, κυρίως στα δυτικά και στα βόρεια και από το μεσημέρι και μετά στα ορεινά και το εσωτερικό.

Την Τετάρτη η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, ενώ την Πέμπτη και την Παρασκευή αναμένεται μικρή άνοδος για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές για την εποχή τιμές.