Στην Αγία Νάπα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού


Στις εγκαταστάσεις της Μαρίνας Αγίας Νάπας φιλοξενούνται την Πέμπτη πέντε σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε μια δοκιμαστική επίσκεψη κατά την οποία θα εξεταστούν οι τεχνικές προδιαγραφές και οι επιχειρησιακές δυνατότητες της μαρίνας.
 
Στρατιωτική πηγή επεσήμανε στο ΚΥΠΕ ότι μετά από πρόταση της κατασκευάστριας εταιρείας, οι τεχνικές προδιαγραφές της μαρίνας προνοούν τη δυνατότητα φιλοξενίας πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού στις εγκαταστάσεις της. Υπέδειξε συναφώς τη στρατηγική και επιχειρησιακή σημασία που έχει η μαρίνα για την Επαρχία Αμμοχώστου, λόγω και της παρουσίας των Βρετανικών Βάσεων που παρεμβάλλονται μεταξύ των ελεύθερων περιοχών της Επαρχίας και της υπόλοιπης επικράτειας.
 
«Υπάρχει συνεργασία με το Υπουργείο Άμυνας και στους σχεδιασμούς ρωτήθηκε και το Υπουργείο», ανέφερε η ίδια πηγή, προσθέτοντας ότι την Πέμπτη γίνεται η πρώτη δοκιμή αυτών των σχεδιασμών.
 
Τη φιλοξενία των πέντε σκαφών του Πολεμικού Ναυτικού της Κυπριακής Δημοκρατίας στις εγκαταστάσεις της ανακοίνωσε η Μαρίνα Αγίας Νάπας. Σύμφωνα με την εταιρεία, η επίσκεψη είναι εκπαιδευτικού χαρακτήρα και σε αυτήν θα λάβουν μέρος τα σκάφη ΜΥΚ 1-1, ΤΣΟΜΑΚΗΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ και ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τα πληρώματα των σκαφών θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις υπηρεσίες που προσφέρει η Μαρίνα Αγίας Νάπας και να ξεναγηθούν στους χώρους από τον Γενικό Διευθυντή της εταιρείας M.M. Makronisos Marina Ltd, Σταύρο Καραμοντάνη και τον Διευθυντή της Μαρίνας Κώστα Φυτιρή, αναφέρεται στην ανακοίνωση.