Στην Αγία Νάπα Άγγλος βουλευτής για την ανεξιχνίαστη δολοφονία του Law

Στην Κύπρο θα ταξιδέψει ο Βρετανός βουλευτής Gareth Johnoson για να συναντηθεί με στελέχη της Κυβέρνησης αλλά και της Αστυνομίας ζητώντας απαντήσεις για τον ανεξιχνίαστο φόνο του 22χρονου George Law τον Αύγουστο του 2016 στην Αγία Νάπα.

 

«Θα ταξιδέψω στην Κύπρο για να αναζητήσω απαντήσεις για τις οικογένειες του George και του Ben και να προσπαθήσω να ξεκινήσω την έρευνα για αυτό το φοβερό έγκλημα», όπως δήλωσε ο βουλευτής σε μέσα ενημέρωσης στη Βρετανία.

 

«Αυτό το έγκλημα είχε καταστροφικές συνέπειες για τη ζωή δύο οικογενειών και των φίλων τους».

 

Ο κ. Johnson πρόσθεσε ακόμα ότι βρίσκεται σε "τακτική" επαφή με το Υπουργείο Εξωτερικών και τις οικογένειες του George και του Ben, αλλά δήλωσε ότι «έχει σημειωθεί πολύ μικρή πρόοδος» στο συγκεκριμένο έγκλημα τα τελευταία δύο χρόνια».

 

Τόνισε ακόμα ότι, «ως βουλευτής του Νταρτφορντ, δεν είμαι διατεθειμένος να επιτρέψω να παραμείνει το θέμα αυτό έτσι και αποφάσισα να ταξιδέψω στην Κύπρο για να κάνω ό,τι μπορώ για να επικρατήσει η δικαιοσύνη για τον George και τον Ben».
 
Ανέφερε ακόμα ότι  θα συναντηθεί με ανώτερους αξιωματικούς της αστυνομίας και κυβερνητικούς αξιωματούχους, τόσο στην Ελεύθερη Κύπρο όσο και στα κατεχόμενα.

 

Οι δυο ύποπτοι για το φόνο, Μεχμέτ Ακπινάρ, 22 ετών, και Σαλί Αχμέτ, 43 ετών, όπως μετέδιδαν παλαιότερα τα τουρκοκυπριακά μέσα, είχαν παραδεχτεί τη δολοφονία του 22χρονου, ισχυριζόμενοι ότι δεν ήθελαν να σκοτώσουν το νεαρό αλλά μόνο να τον τραυματίσουν για εκφοβισμό.
 
Οι δυο συνελήφθησαν από τις κατοχικές αρχές για το αδίκημα της παραβίαση στρατιωτικής ζώνης στα κατεχόμενα και όχι για το φόνο ενώ τους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 μηνών. Οι Κυπριακές αρχές είχαν ζητήσει την έκδοση τους, ωστόσο η απάντηση ήταν αρνητική.
 
Τελικά, οι δυο ύποπτοι για το φόνο αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να δικαστούν για τη δολοφονία του 22χρονου γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της οικογένειας του θύματος.