Στην Αγία Νάπα 40 Διευθυντές Φυλακών της Ευρώπης



Στην Αγία Νάπα θα πραγματοποιηθεί στις 21 και 22 Μαϊου το ετήσιο συνέδριο Διευθυντών Φυλακών και Σωφρονιστικών Υπηρεσιών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣτΕ, στο συνέδριο θα συζητηθούν τα πλεονεκτήματα και οι παγίδες που υπάρχουν κατά τη χρήση νέων τεχνολογιών σε ότι αφορά τη διαχείριση των υπόπτων και των παραβατών του νόμου, και η κεντρική θέση που κατέχει ο ανθρώπινος παράγοντας στη διαχείριση προσώπων που βρίσκονται υπό κράτηση ή σε φυλάκιση με αναστολή.

Το θέμα του συνεδρίου είναι "Διαχείριση των παραβατών του νόμου: παράδοση και τεχνολογία".

Για την κάθοδο των συνέδρων έχουν ληφθεί αυξημένα μέτρα ασφαλείας, τόσο για τις μετακινήσεις τους όσο και γύρω από το ξενοδοχείο στην Αγία Νάπα όπου θα διαμείνουν οι προσκεκλημένοι και στο οποίο θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο.

Μέχρι την Κυριακή αναμένεται να φθάσουν στην Κύπρο 40 Διευθυντές Φυλακών από χώρες της Ευρώπης, 31 μέλη του ευρωπαϊκού οργανισμού EUROPriS (European Organization of Prison and Correctional Services) καθώς και δεκάδες άλλοι συνεργάτες, με το συνολικό αριθμό των συνέδρων να ανέρχεται στα 150 άτομα.