Στημένα: "Λύστε τα χέρια μας" η έκκληση της Αστυνομίας


Από το 2011 μέχρι σήμερα, η Αστυνομία έχει παραλάβει γύρω στους 85 "κόκκινους φακέλους" εκ των οποίων οι 62 έχουν διερευνηθεί και δεν έχει προκύψει κάτι δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου.

Καλεσμένος στο στούντιο της εκπομπής ALPHA ΚΑΛΗΜΕΡΑ, o κ. Ανδρέου είπε πως στο "μικροσκόπιο" των Αρχών βρίσκονται 23 φάκελοι και πρόσθεσε πως είναι δύσκολο να εξασφαλιστεί μαρτυρία για αυτές τις υποθέσεις.  

"Πολλές φορές κρίνεται η Αστυνομία ότι δεν κάνει σωστά τη δουλειά της. Κάθε ανακριτής που λαμβάνει μια έκθεση προβαίνουν σε δικαστικές συνδρομές αναζητώντας τεκμήρια όπως ποιοι έχουν παίξει τα στοιχήματα αυτά και ποια τα ποσά. Οι μαρτυρίες που υπάρχουν είναι από τις εκθέσεις της ΟΥΕΦΑ και βάση αυτής της έκθεσης συντάσσεται αυτή η δικαστική συνδρομή και αποστέλλεται στις χώρες αυτές. Τα παιχνίδια παίζονται από την Κύπρο. Το πρόβλημα είναι ότι πρέπει να εντοπίσεις συγκεκριμένα πρόσωπα για να αρχίσεις εξετάσεις είτε σε ηλεκτρονικό δικανικό θέμα όπως είναι το "ip address", είτε και τα ποσά που παίζονται από ποιους, ποιες πιστωτικές κάρτες έχουν χρησιμοποιηθεί.

Την ίδια ώρα, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας επεσήμανε πως μέχρι στιγμής δεν υπήρξε κάποιο αποτέλεσμα. 

"Για αυτό κάποια εργαλεία που εμείς ζητούμε για να γίνει πιο εύκολη η δουλειά μας είναι όπως αυτά που έχουν αναφερθεί χθες από τον Υπουργό Δικαιοσύνης και τον Αρχηγό της Αστυνομίας. Είναι τα νομοθετήματα που υπάρχουν τώρα στη Βουλή που θα  αποτελέσουν εργαλεία για την Αστυνομία για να γίνει πιο εύκολη η δουλειά της".

Ο κ. Ανδρέου ξεκαθάρισε το τοπίο αναφορικά με τη σύλληψη του 30χρονου ποδοσφαιριστή δίνοντας απάντηση στην ΠΑΣΠ, η οποία ζήτησε να συμμετέχει στις συζητήσεις που διεξάγονται για τα στημένα. 

"Η μαρτυρία προήλθε από την έκθεση της ΟΥΕΦΑ, πρέπει να λέμε τα πράγματα όπως έχουν. Δυστυχώς ή ευτυχώς το νομοθετικό μας σύστημα λειτουργεί με τέτοιο τρόπο. Δηλαδή όταν υπάρχει μαρτυρία για ένα ύποπτο πρόσωπο που ενδεχομένως είναι ύποπτος για τη διάπραξη όποιουδήποτε αδικήματος προβαίνουμε στην έκδοση εντάλματος σύλληψης που εκδίδει δικαστήριο. Στη συνέχεια είχαμε προβεί στη σύλληψη του συγκεκριμένου 30χρονου είχε δώσει κάποιους ισχυρισμούς και όταν διαπιστώσαμε και διασταυρώσαμε ότι ευσταθούσαν τότε απολύθηκε. Φαίνεται ότι μέχρι στιγμή δεν εμπλέκεται το συγκεκριμένο πρόσωπο". 

Αφέθηκε ελεύθερος ο ποδοσφαιριστής που συνελήφθη για τα στημένα παιχνίδια

Παίκτης της Καρμιώτισσας ο πρώτος συλληφθέντας για τους «κόκκινους φακέλους»

Ικανοποιημένος για το γεγονός ότι ο 30χρονος ποδοσφαιριστής αφέθηκε ελεύθερος δήλωσε ο Λοϊζος Χατζηδημητρίου, νομικός σύμβουλος της ΠΑΣΠ

"Μας ικανοποιεί η εξήγηση για παραδοχή ότι ο φάκελος είχε λάθος. Μας ικανοποιεί ότι ο ποδοσφαιριστής αφέθηκε άμεσα ελεύθερος, δεν μας ικανοποιεί ότι δεν εξιχνιάζονται οι υποθέσεις γιατί υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες. Συμφωνούμε με την Αστυνομία ότι πρέπει να γίνουν κάποιες νομοθετικές τροποποιήσεις για να διευκολυνθεί το έργο της". 

Αναφορικά με τις καταθέσεις που λαμβάνονται ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας είπε πως πρόκειται για ένα μεγάλο αριθμό και για τη διερεύνηση των υποθέσεων υπάρχει συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο.

"Για εμάς είναι σοβαρά θέματα που θέλουμε να εξιχνιάσουμε ώστε να καθαρίσουν οι υποθέσεις που αφορούν το ποδόσφαιρο. Με τα μέτρα που έχουν ληφθεί χθες, ελπίζω να έχουμε θετικό αποτέλεσμα".