Στη σκηνή του φόνου οι ανακριτές. Έρευνες και καταθέσεις

Πίσω στο σπίτι που χθες διαπράχθηκε το φονικό με θύμα 9χρονη Ρομά από τη Ρουμανία οι ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας, που καλούνται να χειριστούν μια ιδιαιτέρως λεπτή υπόθεση, στην οποία θύτης και θύμα είναι ανήλικοι και με τα κομμάτια του παζλ να συνθέτουν ένα σκηνικό οικογενειακής τραγωδίας.

Δεδομένο θεωρείται ότι ο 13χρονος αδελφοκτόνος αν και παραδέχτηκε ότι σκότωσε τη μικρή αδελφή του πάνω στον καβγά, λόγω της ηλικίας του θεωρείται ποινικά ανεύθυνος και δε μπορεί να δικαστεί για την υπόθεση.

Σύμφωνα με την Αστυνομία χθες βράδυ ο 13χρονος έδωσε κατάθεση για τα γεγονότα στα γραφεία του ΤΑΕ Λάρνακας και εξετάστηκε από παιδοψυχίατρο. Εναντίον του νεαρού εκδόθηκε διάταγμα υποχρεωτικής νοσηλείας και μεταφέρθηκε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Ψυχιατρείο Αθαλάσσας.

Σε μια λακωνική δήλωση στη Cyprus Times ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Στέλιος Στυλιανού ανέφερε ότι «πρόκειται για οικογενειακή τραγωδία, είναι ευαίσθητο θέμα και πρόκειται για μια υπόθεση με ιδιαιτερότητες». Σημείωσε πως η Αστυνομία αντιλαμβάνεται πως υπάρχει ενδιαφέρον από τη κοινή γνώμη, ενώ τόνισε ότι γίνεται διερεύνηση. «Δεν μπορεί να διωχθεί ποινικά ο 13χρονος λόγω ηλικίας και έχουν ενημερωθεί ήδη οι αρμόδιες υπηρεσίες» κατέληξε.

Όπως πληροφορούμαστε, για την ώρα τουλάχιστον, η Αστυνομία δεν προτίθεται να προβεί σε περαιτέρω δηλώσεις σε σχέση με την υπόθεση.

Ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας επέστρεψαν στον τόπο του εγκλήματος λίγο μετά τις 10 το πρωί. Η Αστυνομία συνεχίζει να λαμβάνει καταθέσεις σε σχέση με την υπόθεση, από το περιβάλλον της οικογένειας και της γειτονιάς όπου διέμεναν τα δύο παιδιά με τον πατέρα τους τα τελευταία χρόνια.