Στη λίστα χωρών από την 1η Αυγούστου υπό όρους η Αγγλία


Η έναρξη πτήσεων από την Αγγλία από την 1η Αυγούστου, εάν διατηρήσει την ίδια καλή επιδημιολογική εικόνα, αποφασίστηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό μεταξύ των αρμόδιων υπουργών και της επιδημιολογικής ομάδας του Υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Κωνσταντίνο Ιωάννου κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε ανασκόπηση μιας σειράς ζητημάτων, μεταξύ των οποίων και η κατάσταση στα αεροδρόμια και τις πτήσεις από το εξωτερικό.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε όπως το Ισραήλ και η Ρωσία παραμείνουν στις κατηγορίες που ήδη βρίσκονται μέχρι να αλλάξουν τα δεδομένα. Ωστόσο στη σύσκεψη αποφασίσθηκε πως με βάση τα δεδομένα στην Αγγλία, δείχνουν ότι εάν εξακολουθήσει να παρατηρείται η ίδια καλεί εικόνα από την 1η Αυγούστου ενδεχομένως να καταταχθεί στην κατηγορία Β.

Όσο αφορά τα οδοφράγματα η κατάσταση ήταν τέτοια που δεν θα αλλάξει το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας.
Επίσης έχει αποφασιστεί όπως επαναξιολογηθούν όλα τα πρωτόκολλα διότι έγιναν με βάση τα δεδομένα πριν ένα μήνα και όπου υπάρχει στρέβλωση ή βελτιώσεις να γίνει μια πρόταση μέχρι την Τετάρτη

Μάλιστα έγινε εισήγηση από τον καθηγητή Κωστρίκη, όπως αυξηθούν ουσιαστικά και χωρίς επιπλέον κόστος τα τεστ στα αεροδρόμια. «Θα μπούμε με μια συζήτηση με τα εργαστήρια στα αεροδρόμια ώστε να προχωρήσουμε και με αυτή την τακτική», σημείωσε ο υπουργός Υγείας.