Στη φυλακή Κύπριος για 14 χρόνια: Κακοποίησε δύο ανήλικα στο ΗΒ



Σοκ προκαλεί η υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων από Κύπριο της Βρετανίας, ο οποίος καταδικάστηκε σε 14 χρόνια φυλάκισης.

 

Σύμφωνα με την Παροικιακή πρόκειται για τον Δημοσθένη Φιλίππου, κάτοικο του Winchmore Hill, ο οποίος καταδικάστηκε στις 17 Μαΐου από το Δικαστήριο του Wood Green Crown.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα αδικήματα, είχαν διαπραχθεί μεταξύ των ετών 1966 και 1985, με θύματα ένα κοριτσάκι και ένα αγοράκι κάτω των 14 ετών.

Η Παροικιακή αναφέρει ότι στην πρώτη υπόθεση που αφορά το κοριτσάκι, ο δράστης καταδικάστηκε για έξι σοβαρές κατηγορίες που διαπράχθηκαν κατά τα έτη 1966 - 1976.

Για τη δεύτερη υπόθεση που αφορά το αγοράκι, ο Κύπριος του Λονδίνου βρέθηκε ένοχος σε τέσσερις κατηγορίες. Τα αδικήματα με θύμα το ανήλικο αγοράκι, διαπράχθηκαν σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ενόρκως στο δικαστήριο ο εξεταστής της υπόθεσης κατά τα έτη 1978 - 1985.

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι τα θύματα, ενήλικες πιά, κατέθεσαν με δάκρυα στα μάτια τα όσα βίωσαν στα χέρια του θύτη τους, ζητώντας την παραδειγματική του τιμωρία.

Ο δράστης, σχεδόν 80 χρόνων σήμερα αφού γεννήθηκε το 1940, αναμένεται να εκτίσει ένα μεγάλο μέρος της ποινής σε φυλακές της Αγγλίας.

Η είδηση της καταδίκης του ηλικιωμένου, προκάλεσε το συγκλονισμό στην κυπριακή κοινότητα της Βρετανίας, αφού, όπως αναφέρει η Παροικιακή, «κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί το μεγάλο, αρρωστημένο μυστικό που κουβαλούσε τόσο ο ίδιος, όσο και τα θύματά του, που έχουν στιγματιστεί ανεπανόρθωτα από τις αποτρόπαιες πράξεις του».

«Το γεγονός πάντως, ότι η υπόθεση έφτασε στο δικαστήριο και μάλιστα οδήγησε σε καταδίκη του δράστη πολλά χρόνια μετά τη διάπραξη των αδικημάτων δίνει θάρρος σε όσους έχουν πέσει θύματα παρόμοιων, αρρωστημένων εγκλημάτων να βρουν το κουράγιο και να μιλήσουν έστω κι’ αν έχουν περάσει πολλές δεκαετίες από τη διάπραξή τους», καταλήγει το δημοσίευμα.


ΠΗΓΗ:sigmalive.com