Στέλνουν στον εαυτό τους ναρκωτικά μέσω ταχυδρομείου – Σε εγρήγορση η ΥΚΑΝ

Για τα επτά κιλά κάνναβης που εντοπίστηκαν αφίχθησαν μέσω ταχυδρομείου, από χώρα του εξωτερικού που οδήγησε τις αρχές στη σύλληψη 34χρονου από τη Λάρνακα μίλησε στο ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΡΑ, ο υποδιοικητής της ΥΚΑΝ, Στέλιος Σεργίδης.

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Είχαμε λάβει ειδοποίηση από τις τελωνειακές αρχές. Σε συνεργασία μαζί τους και του ταχυδρομείου ελέγχτηκε το πακέτο. Έγινε ελεγχόμενη παράδοση στο πρόσωπο που ήθελε να το παραλάβει Να σημειώσουμε ότι πλαστογράφησε, δηλαδή άλλο όνομα είχε το πακέτο, πλαστογράφησε την υπογραφή αυτού του ανύπαρκτου προσώπου και συνελήφθη. Πήγε σήμερα στο δικαστήριο το οποίο εξέδωσε εξαήμερη προσωποκράτηση».

Για το κατά πόσο ο 34χρονος απασχόλησε τις αρχές στο παρελθόν ο κ. Σεργίδης δήλωσε:  «Απασχόλησε την Αστυνομία γενικώς αυτό το άτομο. Είχαμε άλλες δύο περιπτώσεις την περασμένη εβδομάδα μέσω ταχυδρομείου. Είναι κάτι που εμφανίζεται αυτή την περίοδο και είμαστε σε εγρήγορση για να αντιμετωπίσουμε αυτό το φαινόμενο.

Υπενθυμίζεται ότι  το πακέτο αφίχθηκε μέσω ταχυδρομείου, από χώρα του εξωτερικού, το οποίο θεωρήθηκε ύποπτο.

Λειτουργός του Τμήματος Τελωνείων, στην παρουσία μελών της ΥΚΑΝ, έλεγξε το χαρτοκιβώτιο και διαπιστώθηκε ότι αυτό περιείχε φυτική ύλη κάνναβη, συνολικού βάρους επτά κιλών και 260 γραμμαρίων.

Χθες, ο 34χρονος παρέλαβε το χαρτοκιβώτιο με την κάνναβη, από το υποστατικό της εταιρείας ταχυδρομικών υπηρεσιών, όπου είχε αφιχθεί, πλαστογραφώντας την υπογραφή και το όνομα του παραλήπτη. Αυτός συνελήφθηκε για αυτόφωρα αδικήματα και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Από έρευνα που έγινε τόσο στον 34χρονο, όσο και στο αυτοκίνητό του εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια για εξετάσεις.

Εναντίον του 34χρονου διερευνάται υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, παράνομης εισαγωγής ναρκωτικών, παράνομης κατοχής ναρκωτικών, παράνομης κατοχής με σκοπό την προμήθεια σε άλλο πρόσωπο, πλαστογραφίας, πλαστοπροσωπίας και κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου.