Στρατής: Σταματήστε να χλευάζετε την απαίτηση για αύξηση των ομάδων


Να σταματήσει να χλευάζεται και να αντιμετωπίζεται με ειρωνεία η απαίτηση των μικρομεσαίων για αύξηση των ομάδων στην πρώτη κατηγορία ζητά, μεταξύ άλλων, μέσω της ανάρτησής του το πρώην στέλεχος της Ένωσης, κ. Κώστας Στρατής. 

Η δημοσίευσή του: 

«ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 14 ΟΜΑΔΩΝ.

Ερωτήσεις προς φίλους των λεγόμενων μεγάλων ομάδων και σε μερικούς, ευτυχώς, φίλους αθλητικογράφους:
1. Μπορεί επιτέλους η απαίτηση για αύξηση των ομάδων, να σταματήσει να αντιμετωπίζεται με χλευασμό και ειρωνεία?
2. Σαν μέλος και οπαδός μιας ομάδας που δεν ανήκει στις λεγόμενες έξι, έχω δικαίωμα να εκφράσω την άποψη μου?
3. Έχει δικαίωμα η ομάδα μου, αν πιστεύει σε κάτι διαφορετικό από από αυτό που θέλουν κάποιες μεγάλες ομάδες, να καταθέσει την άποψη της, τεκμηριώνοντας παράλληλα τη θέση της?
4. Ποια είναι τα επιχειρήματα απόρριψης της αύξησης?
5. Ποιος καθορίζει την ορθότητα των σημερινών δεδομένων και που βασίζεται?

Είναι καιρός να παραθέσουν ΟΛΕΣ οι ομάδες τα επιχειρήματα τους. Αν υπάρχουν πειστικές θέσεις από οποιαδήποτε ομάδα, να γίνουν σεβαστές. Αν το μοναδικό επιχείρημα, για να μην αυξηθούν οι ομάδες είναι τα στημένα, αυτό δεν λύνει το πρόβλημα. Αν πιστεύουν κάποιοι ότι όλα στήνονται από τους “μικρούς”, που σίγουρα δεν είναι έτσι, τότε δεν λύνουμε το πρόβλημα, αλλά το μεταφέρουμε στην “κατακαημένη” Β’ Κατηγορία. Τα στημένα πρέπει να “κυνηγηθούν” γιατί αφορούν το κυπριακό ποδόσφαιρο στην ολότητα του και όχι μόνο την Α’ Κατηγορία.

Εκφράζομαι προσωπικά, σαν πρώην μέλος του ΔΣ του σωματείου μου, έχω έντονη άποψη, αλλά και τα δικά μου επιχειρήματα, για την αναγκαιότητα αύξησης των ομάδων. Γι αυτό, αν μας ενδιαφέρει πραγματικά το κυπριακό ποδόσφαιρο, πρέπει να γίνει μια εποικοδομητική συζήτηση με επιχειρήματα μεταξύ όλων των ομάδων, μακριά από αφορισμούς και ακραίες τοποθετήσεις…»