Σταθεροποιείται ο υδράργυρος… Με ισχυρούς άνεμους το «μενού»

Εποχική χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήµερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά, στα δυτικά και βόρεια παράλια, θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις. Το µεσηµέρι και το απόγευµα, παροδικά αυξηµένες νεφώσεις αναµένεται να παρατηρούνται στα ορεινά και στο εσωτερικό. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, το πρωί ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ για να καταστούν µέχρι το µεσηµέρι µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 Μποφόρ. Παροδικά, το απόγευµα, στα νότια και νοτιοδυτικά, θα πνέουν µέχρι πολύ ισχυροί, 5 µε 6 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη και παροδικά το απόγευµα, στα νότια και νοτιοδυτικά, ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 38 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 31 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 33 στα υπόλοιπα παράλια και στους 29 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά, στα δυτικά και βόρεια παράλια, θα παρατηρείται κατά διαστήµατα αυξηµένη χαµηλή νέφωση. Τις αυγινές κυρίως ώρες ενδέχεται τοπικά, στα νότια και ανατολικά παράλια, να σχηµατιστεί αραιή οµίχλη ή και χαµηλή νέφωση. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ και αργότερα τοπικά µεταβλητοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη, στα ανατολικά παράλια και λίγο ταραγµένη, στα υπόλοιπα παράλια. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 23 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 24 στα παράλια και στους 17 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Τη ∆ευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τοπικά θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις, κατά διαστήµατα. Τη νύκτα και νωρίς το πρωί πιθανό να σχηµατιστεί τοπική αραιή οµίχλη. Η θερµοκρασία δεν αναµένεται να σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή, για να κυµανθεί γύρω στις µέσες κλιµατολογικές για την εποχή τιµές.