Σπεύδουν να κλείσουν διακοπές σε «πορτοκαλί» χώρες οι Βρετανοί


Οι κρατήσεις πτήσεων και πακέτων διακοπών από Βρετανούς προς τους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της πορτοκαλί βρετανικής ταξιδιωτικής λίστας αυξήθηκαν σημαντικά χθες, όπως ανέφεραν εκπρόσωποι ταξιδιωτικών εταιρειών.

Η αύξηση οφείλεται στην επιβεβαίωση από τον Υπουργό Μεταφορών Γκραντ Σαπς πως από τις 19 Ιουλίου αίρεται για τους πλήρως εμβολιασμένους και για τους ανήλικους κατοίκους του Ηνωμένου Βασιλείου η υποχρέωση δεκαήμερης απομόνωσης όταν επιστρέφουν στην Αγγλία από τις χώρες αυτές.

Η easyJet ανακοίνωσε πως οι κρατήσεις πτήσεων προς «πορτοκαλί» χώρες αυξήθηκαν κατά 400% και τα πακέτα διακοπών που πωλήθηκαν κατά 440%. Μεταξύ των δημοφιλέστερων προορισμών περιλαμβάνονται η Κέρκυρα, το Αλικάντε, η Μάλαγα, το Φάρο και η Νίκαια.

Όπως σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γιόχαν Λούντγκρεν, «πλέον η Ευρώπη έχει γίνει ‘πράσινη’ για τους διπλά εμβολιασμένους». Ο ίδιος πρόσθεσε πως πάντα υποστήριζε ότι ο εμβολιασμός θα είναι το κλειδί για να ξεκλειδώσουν τα διεθνή ταξίδια.

Η British Airways ανακοίνωση πως «εντός ωρών» από τις μεσημβρινές ανακοινώσεις του κ. Σαπς χθες καταγράφηκε αύξηση 96% στην επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα της.

Ομοίως η Tui ανέφερε στο BBC ότι υπήρξε μεγάλη αύξηση στις επισκέψεις στην ιστοσελίδα κρατήσεων, «κάτι που δείχνει ότι η ζήτηση είναι απίστευτα μεγάλη». Η εταιρεία πρόσθεσε ότι δημοφιλέστεροι προορισμοί αναδεικνύονται οι χώρες της Μεσογείου.

Τέλος, ο Νόελ Ιωσηφίδης από τον Σύνδεσμο Ανεξάρτητων Tour Operator, που ειδικεύεται σε διακοπές σε Ελλάδα και Κύπρο, είπε ότι για πρώτη φορά φέτος οι κρατήσεις στο ταξιδιωτικό γραφείο του Sunvil προς Ελλάδα έφτασαν τον αριθμό των νέων και αναβληθέντων για το 2022 κρατήσεων, σε ένα σημαντικό «ορόσημο».

Ο ίδιος κάλεσε πάντως τη βρετανική κυβέρνηση να βοηθήσει ώστε να μειωθεί το κόστος για το PCR τεστ που θα πρέπει να κάνουν όσοι επιστρέφουν από τις πορτοκαλί χώρες εντός δύο ημερών από την άφιξη στην Αγγλία.

.

Πηγή: ΚΥΠΕ