Σοκαριστικές μαρτυρίες: "Ο φρουρός είχε πρόσβαση σε όλους τους χώρους"(ΒΙΝΤΕΟ)


Σοκ προκαλεί η ιστορία του φρουρού ασφαλείας σε σχολείο, ο οποίος με ψεύτικο γυναικείο προφίλ ψάρευε ανήλικους. 

Μαρτυρία μαθητή

"Ξεχνούσε ποια ήταν η δουλειά του στο σχολείο, ήταν σαν ένας φίλος μας, σαν ένας συμμαθητής μας και ήταν λάθος γιατί μπορεί να το έκανε τελικά για άλλο σκοπό."

Αποκλειστικές πληροφορίες του Alpha θέλουν τον 28χρονο φρουρό να είχε προσεγγίσει τους μαθητές πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και πριν ο ίδιος αναλάβει καθήκοντα φρουρού ασφαλείας. Το συμβάν έγινε όταν ομάδα μαθητών ζωγράφιζε πανό του σχολείου. 


Μαρτυρία μαθητή

"Πηγαίναμε στο σχολείο με άδεια από τη σχολική εφορεία και ήρθε να μας γνωρίσει την ώρα που σχεδιάζαμε. Τι σας είπε ; - Θα είμαι ο φρουρός του σχολείου, είμαι ο τάδε, θα τα πάμε καλά μαζί. Δεθήκαμε μαζί του ήταν πάρα πολύ καλός μαζί μας, του δείξαμε πολλή εμπιστοσύνη ότι νοιάζεται για εμάς τέλος πάντων. "


Ο 28χρονος είχε πρόσβαση σε όλους τους χώρους του σχολείου και τις ώρες του διαλείμματος ήταν έξω στην αυλή μαζί με τους μαθητές. Άφηνε μάλιστα και την αυλή του σχολείου ανοιχτή ώρες που δεν λειτουργούσε το σχολείο και ενημέρωνε τους μαθητές ότι μπορούν να μαζευτούν για να κάνουν πάρτυ. Πολλές φορές μάλιστα τους πήγαινε και βόλτα με το δικό του αυτοκίνητο. 


Μαρτυρία μαθητή

"Μας έλεγε διάφορα ψέματα για τη ζωή του, ότι είχε μωρό, ενω στην τελική ανακαλύψαμε ότι δεν έχει μωρό. Ειπε μας ότι είχε ποσό χρημάτων στην τράπεζα. Ότι ήταν να αγοράσει καινούργιο αυτοκίνητο ενω σε άλλους έλεγε άλλα πράγματα." 


Η στενή σχέση και επικοινωνία που δημιούργησε ο φρουρός ασφαλείας δεν πέρασε απαρατήρητη από τον καθηγητικό σύλλογο. 


Μαρτυρία μαθητή

"ότι θέματα είχαμε είτε με τους καθηγητές μας είτε με το διευθυντή μας προσπαθούσε να μας βρει λύση. Οι καθηγητές μας είπαν ότι συζητήθηκε μεταξύ τους ότι δεν ήταν σωστή η στάση του με εμάς."


Οι εκπαιδευτικοί σχολίαζαν έντονα τη σχέση που έκτισε ο φρουρός με μαθητές του σχολείου.