Σοκ από τα ευρήματα της νεκροτομής-Δεκαπέντε τραύματα έφερε η εννιάχρονη

Συγκλονιστικά είναι τα ευρήματα της νεκροτομής επί της σορού της εννιάχρονης που δολοφονήθηκε άγρια από τον αδελφό της χθες το απόγευμα στη Λάρνακα.

 

Σύμφωνα με την Αστυνομία η νεκροτμή κατέδειξε ότι ο θάνατος της εννιάχρονης οφείλεται σε «εσωτερική αιμορραγία – αιμορραγικό σοκ προκληθείσα από ήσσον και τέμνον όργανο».

 

Στο σώμα του κοριτσιού εντοπίστηκαν τέσσερα τραύματα τα οποία έπληξαν ζωτικά όργανα και άλλα έντεκα πιο επιπόλαια τραύματα σε διάφορα μέρη του σώματος του.

 

Το μαχαίρι με το οποίο φέρεται να διαπράχθηκε το έγκλημα παραλήφθηκε από την Αστυνομία για τις απαραίτητες επιστημονικές εξετάσεις.  
 
Ο 13χρονος έδωσε χθες βράδυ κατάθεση για τα γεγονότα στα γραφεία του ΤΑΕ Λάρνακας, όπου παραδέχθηκε τη διάπραξη του εγκλήματος και η Αστυνομία θεωρεί την υπόθεση εξιχνιασθείσα.
 
Ο νεαρός εξετάστηκε από παιδοψυχίατρο, o οποίος εξέδωσε διάταγμα υποχρεωτικής νοσηλείας του 13 χρονου, που μεταφέρθηκε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Ψυχιατρείο Αθαλάσσας.

 

Όσον αφορά το γεγονός ότι σύμφωνα με τον κυπριακό ποινικό κώδικα κάθε ανήλικος κάτω των 14 ετών θεωρείται ποινικά ανεύθυνος για οποιαδήποτε πράξη, ακόμη κι αν αυτή η πράξη είναι ο φόνος, η Αστυνομία αναμένεται να ζητήσει νομική συμβουλή από τον Γενικό Εισαγγελέα για το πως θα προχωρήσει με τη συγκεκριμένη υπόθεση.