Σοβαρό πρόβλημα με δάνεια επιδοτήσεις έχουν οι νέοι γεωργοί

Φαίνεται ότι τα δάνεια που είχαν συνάψει και πέρασαν από την ΣΚΤ στην Ελληνική έχουν διακοπεί.

Πρόβλημα με την επιδότησή που δικαιούνται από το Υπουργείο Γεωργίας φαίνεται ότι αντιμετωπίζουν αρκετοί εγκεκριμένοι νεοεισερχόμενοι γεωργοί, καθώς μετά την πώληση του «καλού» τμήματος της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας (ΣΚΤ) στην Ελληνική Τράπεζα, υπάρχει ζήτημα με τα δάνειά τους.

Αποτέλεσμα αυτού είναι να «παγώσει» η επιδότησή τους από το κράτος και να μην μπορούν  να συνεχίσουν την αγροτική τους δραστηριότητα στην οποία στηρίζονται.

Μιλώντας στην εκπομπή «Όλα στο φως» του Ράδιο Πρώτο και κληθείς να σχολιάσει μήνυμα ακροατή, ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής παραδέχτηκε το γεγονός, λέγοντας ότι θα γίνουν ενέργειες προκειμένου να επιλυθεί το ζήτημα.

«Είχαν δοθεί κάποια δάνεια από την ΣΚΤ τα οποία με τη νέα τάξη πραγμάτων φαίνεται ότι δεν ισχύουν. Οι παραγωγοί και ιδιαίτερα οι νέοι γεωργοί στηρίζονταν στα εν λόγω δάνεια, για να μπορέσουν να πάρουν επιπρόσθετη χρηματοδότηση από το κράτος», είπε.

Κληθείς να διευκρινίσει αν πρόκειται για τερματισμό των εν λόγω δανείων, απάντησε θετικά, προσθέτοντας ότι αυτή είναι η πληροφόρηση που υπάρχει.

«Σε κάποια επαφή που θα έχω με την Ελληνική Τράπεζα προτίθεμαι να εγείρω το ζήτημα, ώστε αν υπάρχει περιθώριο, αυτά τα άτομα να διευκολυνθούν. Το θέμα δεν είναι δικής μου αρμοδιότητας, αλλά η παραίνεσή μου προς την τράπεζα είναι να δουν αυτές τις περιπτώσεις με ευαισθησία», επισήμανε.  

Δείτε ολόκληρη τη συζήτηση με τον Υπουργό Γεωργίας στο σχετικό βίντεο. 



Του Χρήστου Μιχάλαρου