Σκοτώθηκαν στην άφιξη τους για δουλειά στην Κύπρο...Δεν έφεραν ζώνες ασφαλείας οι επιβαίνοντες

Εντατικές είναι οι έρευνες  της Τροχαίας Λεμεσού σε ότι αφορά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το μοιραίο ατύχημα της Τρίτης στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού στο ύψος της Παρεκκλησίας, με θύματα δυο άντρες από την Αίγυπτο.

Πληροφορίες αναφέρουν πως το φορτηγό είχε περάσει από μηχανικό έλεγχο και επιθεώρηση τον περασμένο Νοέμβριο.

Ο οδηγός αντιλήφθηκε πως αποσυνδέθηκε ο άξονας του φορτηγού και έκανε προσπάθειες έτσι ώστε να ακινητοποιήσει το όχημά του.

Τα όσα εκτυλίχθησαν είναι γνωστά, όχημα τύπου βαν που ακολουθούσε το φορτηγό έκανε προσπάθεια να αποφύγει τον άξονα, με αποτέλεσμα να κτυπήσει το διπλοκάμπινο το όποιο εκείνη την ώρα προσπερνούσε.

Ο 36χρονος οδηγός (διπλακάμπινου) έχασε τον έλεγχο του οχήματος του με αποτέλεσμα το όχημα να πλαγιολισθήσει και να ακινητοποιηθεί στο πίσω μέρος του φορτηγού .

Η μοιραία σύγκρουση

Η σύγκρουση ήταν βίαιη. Το όχημα κτύπησε στο πίσο μέρος του φορτηγού με τους δυο συνεπιβάτες να βρίσκουν ακαριαίο θάνατο.

Δεν έφεραν ζώνες ασφαλείας

Κανένας από τους τέσσερις επιβαίνοντες του μοιραίου διπλοκάμπινου δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας.

Να σημειώσουμε πως η Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία θα προβεί σε εξετάσεις σε όλα τα εμπλεκόμενα οχήματα. Πάντως από πλευράς συνθηκών αυτό που μας επισημάνθηκε, είναι πως οι συνθήκες του θανατηφόρου έχουν ξεκαθαριστεί ενώ από την σκηνή έχουν παραληφθεί διάφορα τεκμήρια.

Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο σύλληψης του 46χρονου οδηγού του φορτηγού, έγκυρη πηγή, μας ανέφερε πως κάτι τέτοιο δεν θα γίνει, τουλάχιστον στην παρούσα φάση των ερευνών.

Ο 46χρονος οδηγός έδωσε κατάθεση στις Αρχές για το τι ακριβώς συνέβη.

Θυμίζουμε πως ο οδηγός του διπλοκάμπινου οχήματος είχε μεταβεί στο Αεροδρόμιο Λάρνακας οπού παρέλαβε τους άλλους τρεις ομοεθνείς του με προορισμό την Λεμεσό.

Δυστυχώς, η μοίρα επεφύλασσε άσχημο παιχνίδι καθώς πριν προλάβουν να φτάσουν συνεβη το τραγικό δυστύχημα.

Πηγή: cyprustimes.com