Σκοτεινό διαδίκτυο στην υπηρεσία εμπόρων ναρκωτικών. Νεαροί στην Κύπρο παραγγέλνουν online και παραλαμβάνουν με κούριερ

«Πονοκέφαλο» προκαλούν στην ΥΚΑΝ οι αυξημένες υποθέσεις ναρκωτικών στις οποίες εμπλέκονται νεαρά πρόσωπα αλλά και η νέα, όπως φαίνεται «μόδα» που ξεπηδά μέσω διαδικτύου και αφορά παραγγελίες ναρκωτικών on line.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα Cyprus Times ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΥΚΑΝ Στέλιος Σεργίδης ανέφερε ότι «είναι γεγονός ότι εμπλέκονται όλο και περισσότεροι νέοι σε υποθέσεις ναρκωτικών».

Πληροφορίες της  ιστοσελίδας Cyprus Times τις οποίες επιβεβαιώνει η ΥΚΑΝ, αναφέρουν ότι ολοένα και αυξάνονται οι υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών μέσω διαδικτύου στην Κύπρο. Ένα φαινόμενο που έκανε την εμφάνιση του το τελευταίο διάστημα και φαίνεται να απασχολεί ιδιαίτερα τις αστυνομικές αρχές.

Χρήστες ναρκωτικών βρήκαν νέο τρόπο να προμηθεύονται «εύκολα» ναρκωτικές ουσίες, κάνοντας τις παραγγελίες τους διαδικτυακά και παραλαμβάνοντας τις με κούριερ.

Ερωτηθείς για τις διαδικτυακές δοσοληψίες που γίνονται αλλά και την δράση της ΥΚΑΝ, ο κ.Σεργίδης τόνισε ότι «μέσα στα αρνητικά του διαδικτύου είναι ότι πλέον χρησιμοποιείται όντως και για διακίνηση ναρκωτικών. Κάτι που τα τελευταία χρόνια δείχνει να αυξάνεται».

Η αστυνομία όπως μας επισήμανε ο κ.Σεργίδης «προβαίνει σε εκπαιδεύεις προσωπικού για τον σκοπό αυτό και γίνεται προσπάθεια με συνεργασία της ΥΚΑΝ με το Ηλεκτρονικό Έγκλημα προσπαθεί να πατάξει το φαινόμενο».

Την ίδια ώρα, όπως μας αναφέρθηκε οι αρχές προβαίνουν σε συνεργασία και με τις τελωνιακές αρχές σε αρκετές επιχειρήσεις στα πλαίσια και Ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Υπενθυμίζεται πως  μέσω διαδικτύου φαίνεται να εξασφάλισε τις ναρκωτικές ουσίες και ο 15χρονος μαθητής από τη Λεμεσό που βρέθηκε σε λιπόθυμη κατάσταση σε πάρκο στη Γερμασόγεια, πριν από μερικές ημέρες, αφού πρώτα έκανε χρήση ναρκωτικών ουσιών. Ο ίδιος ο μαθητής ανέφερε σε κατάθεση του ότι προμηθεύτηκε τα ναρκωτικά διαδικτυακά.

Πάντως, ενώπιον των αρχών όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε βρίσκονται αρκετές τέτοιου είδους υποθέσεις.

Πηγή: cyprustimes.com